Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper informatie » Verwijzingen » Onderwerpen » Thermen met een camperplaats in de buurt
kaart met thermale baden waar een camperplaats in de buurt is.

Thermen met een camperplaats in de buurt

Wat zijn thermen?

Bij thermale baden, ook wel thermen genoemd, baad je in geneeskrachtig warm water dat doorgaans rijk is aan mineralen of zouten. Dit kunnen mineralen zijn zoals ijzer, zwavel, natrium, kalium en calcium, maar vooral koolzuur. De warmte zorgt ervoor dat de bloedvaten verwijden en daardoor de bloeddruk daalt. Met name bicarbonaat kan heel gemakkelijk in de huid doordringen en leidt tot meer bloedcirculatie. Thermen worden als effectief beschouwd tegen artrose en reuma en stimuleren de bloedsomloop.

Let wel altijd op de instructies met betrekking tot de lengte van je baden. Met name mensen met hartproblemen, een zwak immuunsysteem of nierproblemen moeten voorzichtig zijn met zouthoudende baden.

Thermen zijn ook goed voor je humeur, waarschijnlijk omdat ze de productie van serotonine stimuleren. Dit is een neurotransmitter met een overwegend stimulerende werking. Het heeft een positieve invloed op het geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, orgasme en eetlust. Het speelt ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels. Kortom: een bezoek aan thermaalbaden is gezond en dit artikel past dan ook mooi binnen ons speerpunt Camper & Gezondheid.

Niks nieuws

Ten tijde van het Romeinse Rijk waren thermen bijzonder populair. In veel steden in Europa zie je het begrip terug in de naam, zoals Baden-Baden, Wiesbaden, Bad Füssing, Bath, Aix-les-Bains) enzovoort. Maar natuurlijk is dat niet zo bij elke stad met thermale baden.

Gids voor thermale baden

Als je onderweg bent met de camper ook wel eens een lekkere wellness-dag wil inbouwen, moet er natuurlijk wel een camperplaats in de buurt van die thermen zijn. Laten we daar nou een leuke informatiebron voor hebben gevonden. Die delen we natuurlijk graag met jullie.

Deze google-maps kaart is afkomstig van Thermen & Stellplätze, een Duitse facebook groep over thermale baden. Doe er je voordeel mee!