Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper informatie » Verwijzingen » Landen » Europa » Industrieel erfgoed in Europa bezoeken?
ERIH European Route of Industrial Heritage

Industrieel erfgoed in Europa bezoeken?

Industrieel erfgoed, iedereen heeft er wel wat mee. Of het nou om windmolens gaat, steenkolenlijnen, schelpkalkovens, stoommmachines of noem maar op. Iedereen smult ervan.

Wij zijn er ook fan van. Kijk maar eens op https://www.no-mad.nl/augustus-2018-rondje-noord-holland/, waarin we het Stoommachinemuseum in Medemblik bezoeken. Of op https://www.no-mad.nl/mei-2019-rijnland-palts-en-lotharingen-deel-3/ voor een bezoekje aan de klokkengieterij en het watermolenmuseum.

En nou ben je met je campertje aan het rijden en denkt: “waar kan ik hier in de buurt mijn hart ophalen aan wat fraai lokaal industrieel erfgoed”. Zou zo maar kunnen, toch? Levert vaak ook nog fraaie foto’s op…

Heb je wel eens gehoord van de “European Route of Industrial Heritage“? Zo niet, neem dan eens een kijkje op deze website. Of kijk op hun facebook pagina.

Europees Netwerk van Industrieel Erfgoed

ERIH bestaat sinds 2000 en momenteel bieden zij een overzicht van meer dan 1800 industrieel erfgoed gebieden in 47 Europese landen. Van deze 1800 dienen er meer dan 100 als Ankerpunten voor een virtuele ERIH route. Er zijn 18 regionale routes uitgezet waarin je de industriële geschiedenis van deze landschappen in detail kunt ontdekken. Alle sites zijn gerelateerd aan de 15 Europese Themaroutes die de diversiteit van de Europese industriële geschiedenis en hun gemeenschappelijke basis weergeven.

De database is grafisch te doorzoeken en maakt het dus gemakkelijk om “hier in de buurt” te zoeken naar een leuk dagtripje voor de hele familie.