Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Koken

Koken

Koken

Natuurlijk eten we onderweg wel eens ‘uit’. Maar veelal zullen we zelf koken.

In de camper koken is niet altijd een pretje. Zeker niet als het 30 graden is. Dan kook je liever buiten.

Wij vinden het prettig en praktisch om dan zo weinig mogelijk op gas te koken. Niets tegen een goede BBQ, maar om een vuile BBQ mee te nemen, en ook nog houtskool of briketten, da’s minder fijn.

Wat blijft er dan over? Koken op houtgas en zonnewarmte.

Voor ons rookoventje (en andere bak- en braad klusjes) hebben we een houtgas oventje. Het duurt 10 seconden om hem op te zetten, een minuutje of wat om wat sprokkelhout te verzamelen en aan het branden te krijgen. De verbranding is super efficient doordat het hout vergast, en is vrijwel rookloos (hoewel dat geen overweging is bij het gebruiken in combinatie met onze smoker :) ). Eten roken IN de camper is natuurlijk al helemaal uit den boze!

Onze zonne-oven wordt warm door de zonnestralen en blijft warm (ook al is er geen zon meer) door de geweldige thermische isolatie. Geen vuur, dus je brand je handen er niet aan en ook bij een verbod op open vuur kun je hiermee gerust koken. Er in met dat eten en verder vergeten. Het eten kan niet aanbranden (want… geen vuur). Je hebt dus tijd over om iets anders te  doen:). Je kunt een zonneoven gebruiken als oven of als slow-cooker. De oven zelf is even een investering, maar vanaf dan heb je altijd gratis brandstof!

Oh, en als we fijne recepten hebben, delen we die natuurlijk ook met jullie :) Delen jullie terug?

De GoSun Sport zonneoven

4 redenen om niet te BBQ-en; 6 om hem weg te doen.

BBQ Liefhebber? Oh, U houdt van een barbecue? Wij ook!. Zeker op een kolen BBQ. Lekker, gezellig de oermens in je oproepen. Vuurtje stoken en net doen of je die dieren zelf gevangen hebt. Maar…. er zijn minstens 4 redenen om dat toch maar niet te doen. De GoSun zonneoven levert u 6 redenen om

4 redenen om niet te BBQ-en; 6 om hem weg te doen. Meer lezen »

Koken en Bakken met de GoSun Sport zonneoven

Koken op zonnewarmte – havermoutontbijtkoek

Havermoutontbijtkoek Margret heeft een fijn recept voor een havermoutontbijtkoek, dat ze ook graag in de GoSun glasbuiszonneoven wilde proberen te maken. De ingredienten: Goed door elkaar roeren en vervolgens in de oven plaatsen, in dit geval dus: In de zonneoven We hebben de slede bijna vlak, net even over de rand bollend gevuld (niet te

Koken op zonnewarmte – havermoutontbijtkoek Meer lezen »