Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper informatie » Andere infobronnen » Landeninfo » Nederland » Terug van niet weggeweest

Terug van niet weggeweest

Letterlijk en figuurlijk

Figuurlijk, omdat jullie een tijdje niet veel van ons hebben gehoord. Letterlijk omdat we nauwelijks met NO-MAD zijn weggeweest.
Hallo, fijn dat jullie er nog zijn :).

De afgelopen tijd in een notendop

Ook aan ons is de Covid crisis niet voorbij gegaan. We zijn gelukkig niet ziek geworden, maar we zitten wel in de kwetsbare groep. Het leek ons dan ook niet verstandig om er met NO-MAD op uit te trekken. We hebben van deze pauze gebruik gemaakt om een recreatiewoning te kopen, waar we tussen onze reizen door kunnen verblijven. Permanent op reis zit er voor ons helaas niet meer in. We hebben nu een ‘thuisbasis’ van waar we zó kunnen verterekken wanneer we dat willen.

Ons inkomen

De verhuur van onze woning zorgt voor ons basisinkomen. Hierdoor hoeven we niet onnodig te bezuinigen tijdens onze reizen. Daarnaast hopen we dat we van de bescheiden inkomsten van dit blog een deel van de benodigde diesel kunnen betalen. Als je onze artikelen of onze informatie op prijs stelt, dan doe je ons een groot plezier door ook de advertenties te bekijken. Verder blijven we ons inzetten om jullie voordeel te bieden via onze korting acties.

Helaas heeft GoSun besloten de verkoop aan consumenten direct vanuit Amerika te gaan doen. Dom, want door de verzendkosten worden hun zonneovens aanmerkelijk duurder. Onze korting deal met de importeur is daarmee helaas ook komen te vervallen. Wij blijven open staan voor samenwerking met aanbieders van fijne camper gerelateerde producten en -diensten.

Hoewel dat misschien meer geld in het laadje zou brengen, gaan we zéker geen affiliate marketing met Bolpuntcom of andere grote winkelketens doen. Dat is dat niet onze stijl en zo zitten we niet in elkaar. We blijven voor jullie zoeken naar camper producten en –diensten waar wij zelf enthousiast over zijn. We testen deze producten en alleen als we het product willen aanbevelen, koppelen we daar graag ook wat voordeel aan voor onze lezers. We proberen met de producent/aanbieder een deal te maken in de vorm van b.v. een korting code of giveaway actie. Blijf alleen daarom al onze site in de gaten houden! Giveaway acties doen we alleen met onze abonnees. Wil je meedingen? Schrijf je dan dus in!

Eindelijk weer op pad!

Onze recreatiewoning is ingericht en ons huis is in de verhuur, dus gaan we ons weer richten op reizen. Bij gebrek aan een Covid vaccin willen we dat wel op een veilige manier doen. Omdat we door die corona toestand onze (nog kwetsbaardere) ouders een hele tijd niet hebben gezien bleven we dit eerste tripje sinds lange tijd maar weer relatief dicht bij huis.

Veluwezoom

Het is najaar 2020 en dat betekent prachtige purper-paarse heide. We wilden al tijden naar het Nationaal Park de Veluwezoom om vanaf de Posbank wat foto’s te maken. Bij aankomst op camping ‘de Steeg’ (nee, geen CP in de buurt 🙁 ) is het mooi weer en we halen meteen onze vouwfietsen uit de garage. Dat is maar goed ook, want de volgende dag is het grijs en grauw. Hoewel niet de gedroomde foto’s, hebben we toch een paar aardige plaatjes geschoten. De camping (€ 17,- per nacht, incl. stroom, excl. douchen) ligt tussen de snelweg A348 en een doorgaande lokale weg ingeklemd. Hier sta je niet voor je rust! Voor een volgende Veluwezoom fotoshoot gaan we wat anders proberen te regelen. Je kunt er voor kiezen bij de Posbank te parkeren en van daar het terrein te voet te verkennen. Overnachten kan je daar niet.

Veluwezoom
Veluwezoom
Veluwezoom
Heidelandschap
Veluwezoom
Doorkijkje
Veluwezoom
Prachtig

Een snufje Middeleeuwen, een vleugje jeugdsentiment

Vanaf de Veluwezoom gaat het richting Noord-Brabant, maar onderweg besluiten we even een zijstapje te maken naar Kasteel Doornenburg. Ongepland en dus geen rondleiding geregeld door het kasteel zelf, maar toch even een leuk intermezzo. De voorburcht is vrij toegankelijk en je waant je als oude knar ineens weer terug in de ridderserie Floris, die deels hier op locatie werd opgenomen. Ik zie nog de stuntmannen van Hammy de Beukelaer langs de rood/witte luiken van de trappen rollen… Ineens ben ik terug in mijn jeugd. Ik wilde trouwens niet Floris, maar Ivanhoe zijn. Misschien toch maar eens een tripje richting Groot Brittannië gaan plannen :). Mooi kasteel, leuk dorp en als je er toch bent, ga dan ook even langs Fort Pannerden (ook in Doornenburg). Let wel, je kunt er niet direct met de camper komen. Dat bewaren we dus voor een volgend bezoek.

Doornenburg
Kasteel Doornenburg
Doornenburg
Geen Doornroosje
Doornenburg
Geen Spinnewiel
Doornenbnurg
Geen Rapunzel
Doornenburg
Geen Hammy de Beukelaer
Doornenburg
Wel Kunst

De Groote Peel

We gaan weer langs bij CP ‘de Meule in Ospeldijk. [EDIT: deze CP is inmiddels in andere handen en heet nu ‘Gasthuys de Peel’] Hier is het gelukkig voor de uitbaatster weer wat drukker dan de vorige keer dat we hier waren. Deze fijne, rustige en ruime CP € 13,- per nacht incl. stroom, incl. sanitair) ligt vlak bij de ingang van het Nationaal park de Groote Peel. Een hoogveengebied, dat helaas veel te leiden heeft van de droogte. Bij vorige bezoeken was de vlotter in de peilbuis, die aangeeft hoe hoog de grondwaterstand idealiter moet zijn, nog te zien. Nu helemaal niet meer en de uitdrukking ‘beneden alle peil’ dringt zich automatisch op. Gelukkig is ook onder deze betreurenswaardige omstandigheden het gebied méér dan de moeite waard. Dit Nationaal Park is alleen te voet toegankelijk en je kunt hier de hele dag rondwandelen in een steeds afwisselend landschap.

Groote Peel
De Meerbaansblaak
Groote Peel
Knuppelpad
Groote Peel
Juffers
Groote Peel
Beneden alle peil
Groote Peel
Schildpad

Dagstrand Seurenheide

Na de twee geplande twee familiebezoeken gaat de tocht verder richting Limburg. Tussen de Maas en de Duitse grens bevindt zich tussen Arcen en Heijen het Nationaal park Maasduinen. Door het prachtige nazomerweer waren een aantal tevoren uitgezochte CPs vol en kwamen wij terecht bij CP dagstrand Seurenheide en dat is bepaald geen straf, bleek het. Seurenheide en de naastgelegen Leuker- en Reinders meren zijn ontstaan bij de winning van zand en grind ten behoeve van de betonindustrie. De stuifzand ruggen uit de ijstijd maakten plaats voor kunstmatige watersportvoorzieningen en natuurgebieden. Verder dienen ze nu ook als waterberging bij hoogwater in de Maas.

Je betaalt bij Seurenheide €8,- zonder- en €10 met 5A stroom. Daarnaast mag je gratis in het strandbad, wat normaal €4,- p.p. kost. Do the math… Daar staat wel tegenover dat je weer ouderwets met je emmertje / afvalwater container en chemisch toilet het terrein over moet, omdat je niet met de camper bij de faciliteiten kunt komen. Ook water haal je dus gewoon met de gieter. Ondanks deze ‘hardships’ blijven we hier langer dan voor ons gewoon op een CP. We nemen het even lekker van de fiets- en wandelroutes en het fraaie zwemwater.

Strandbad Seurenheide
Strandbad Seurenheide
Zwemmen in Seurenheide
Lekker zwemmen in het meer
Seurenheide
Strandbad
Volop Paddenstoelen
Volop paddenstoelen gezien op onze wandeltocht.

De laatste etappe

Voordat we weer op huis aan gaan willen we nog een tussenstop maken in Culemborg. De drukte in Maasduinen indachtig bellen we eerst even op. Ja, er is nog plaats. Vul het reserveringsformulier in en alles komt in orde. Niet dus… We krijgen wel een ontvangstbevestiging met daarop de mededeling dat we dezelfde dag of de volgende ochtend de bevestiging van de reservering kunnen verwachten. Als die er de volgende middag nog niet is, toch maar weer even gebeld. De jachthaven bleek intussen al volgeboekt en de reservering was nooit ontvangen door problemen met de e-mail. Tja… Maar wij visten mooi achter het net.
Gelukkig waren we ook nog nooit in Gorinchem geweest. Leuk stadje met best wel wat bezienswaardigheden, maar de CP ‘De Punt’ was zeker de moeite waard. Pal aan de Vluchthaven en de Merwede (de laatste aan de andere kant van de dijk, dus niet in het zicht). Je betaalt er € 15,- voor een ruime, goed afgebakende plaats op grind, incl. stroom. Voor de douches moet we wel extra betalen. Er zijn 3 vakken met elk 8 camperplekken. Wel even een waarschuwing: de aanrijroute over de dijk is smal en vrij lang, dus je wilt hier dus geen tegenligger tegen komen. Bij ons ging het gelukkig zowel op de heen- als de terugweg goed :).

Hendrick Hamel
Hendrick Hamel, Gorinchemse grootheid uit de tijd van de VOC.
Historische haven
Platbodem in de historische haven van Gorinchem
Baggerwerkzaamheden
Gorinchem
Dalempoorrt
Gorinchem
Merwedebrug

Ja, het was een klein rondje, maar we hebben er van genoten en we hopen er dit jaar weer op uit te trekken. Gaan jullie dan weer met ons mee? Gezellig!
Hartelijke groet van ons, Team NO-MAD.