Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper reisblogs » Losse reisblogs » Camper NO-MAD inwijdingstrip: Augustus 2017

Camper NO-MAD inwijdingstrip: Augustus 2017

Daar staat hij voor de deur, onze Camper NO-MAD… Hij? Jazeker, zo’n bakbeest van een Carthago moet wel een ‘hij’ zijn. Hoewel… Chic C-Line klinkt weer wat vrouwelijk.
Enfin, we hebben ‘hem’ natuurlijk van de dealer naar huis gereden, een stalling uitgezocht en zijn verschillende malen naar kampeerwinkels gereden voor de inrichting. Tijd om NO-MAD uit te laten voor zijn/haar inwijdingstrip.

Vianen

Camper NO-MAD met 'stuurman' André
Brug over de Lek bij Vianen (deel van de A2)
Uitzicht op de 'Pont Napoleon' bij Vianen
Champagne!

De eerste ‘echte’ trip met onze camper. We beginnen met een standplaats aan de Lek in Vianen. Ze hebben er drie camperlocaties en alle drie gratis. Bij het sluiseiland bevinden zich 2 grotere parkeer/camper plaatsen. Wij zetten NO-MAD even verderop, direct aan de Lek. Er is een plek met 4 staanplaatsen nabij pannenkoekenboerderij de Ponthoeve. De naam zegt het al: daar bevindt zich ook het voet/fietsveer naar Nieuwegein.

Is het warm en moet je even op de pont wachten? Er is gratis dinkwater en zelfs een gratis e-bike oplaadpunt! Werkt natuurlijk ook voor je mobieltje. We hebben hier (met uitzicht op Nieuwegein, de Oude Lekbrug en de Hagesteinsebrug) op ons dooie gemak een aantal dagen het een en ander kunnen uitproberen. Echt, de handleidingen doorlezen is niet genoeg. Proefondervindelijk alles uitproberen werkt beter…

Lekpoort, Vianen
Voorstraat, Vianen

Vianen is een verdraaid leuk plaatsje! Als je de stad binnengaat via de Lekpoort, kom je in de Voorstraat. Een lange straat met veel monumentale panden en ook diverse winkels. Het is helemaal omgeven met stadswallen en singels.  Pittoresk!

Zaltbommel

Camperplaats Zaltbommel
Op de foto!
Waterstraat Zaltbommel
De Blauwe Fles
Mooie Erker
De Waterpoort, Zaltbommel
Patat!
Markt, Zaltbommel

Hierna navigerd wij onze camper naar de Bommelerwaard. Naar de gratis camperplaats aan de Beersteeg in Zaltbommel om precies te zijn. Er zijn hier 6 plekken beschikbaar. Het is vlak aan de rand van het historische centrum, waar het goed toeven is en je gerust een middag – zo niet langer – rond kunt struinen.

Bommelerwaard

Slot Loevestein
Lepelaars, Bommelerwaard
De Wal, Bommelerwaard
Uiterwaard, Bommelerwaard
Kunst, Bommelerwaard
Panorama, Bommelerwaard
Met de fiets

De volgende dag maken we een fietstocht door het Noordelijk deel van de Bommelerwaard (langs de Waal). Wij fietsen zo’n 40 km heen en weer, maar als je wilt kun je bij Brakel met de pont over naar Herwijnen en via de andere zijde van de Waal terug en via de Martinus Nijhoffbrug naar Zaltbommel.

Slot Loevestein

Slot Loevestein
Kanonnenvoer
Bastion
De ophaalbrug is neer
De personeelshuisvesting
Komt u binnen!

Wij willen door naar Slot Loevestein, dat van deze kant af best wel moeilijk te vinden is. Maar goed, we komen er. Leuk dit eens te zien. Bij het slot kun je ook met een pont de Waal over naar Fort Vuren.

Bij terugkomst hebben we wel wat zadelpijn, maar we hebben een heerlijke trip gehad!

De camper staat weer in de stalling, wachtend op het volgende avontuur…

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons