Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper informatie » Andere infobronnen » Landeninfo » Spanje » Spaanse reuring over overnachten in de camper

Spaanse reuring over overnachten in de camper

Krankjoreme Kampeerkoepel

Op 30 september 2020 presenteerde de Spaanse kampeerkoepel FEEC een document. Hierin maken ze duidelijk er volledig op tegen te zijn dat camperaars de nacht buiten hun etablissementen doorbrengen.

De FEEC eist, dat alle camper-overnachtingen buiten campings worden beschouwd als kamperen. Ze vragen om een wetswijziging om het overnachten buiten een camping strafbaar te stellen.

Volgens de FEEC is overnachten in campers onverenigbaar met het openbare gebruik van parkeerplaatsen. Het parkeren en slapen langs de openbare weg is echter volgens de Spaanse nationale wetgeving – binnen de daarvoor gestelde spelregels – volkomen legaal.

Spaanse Schandpaal

Een particulier initiatief startte een telegram groep (https://t.me/joinchat/Kp96FxfHckQBogZV29PwVg) om alle Spaanse sites te melden waar campers zijn weggestuurd of worden geweerd. Deze sites worden opgenomen in de Google maps kaart: ’plekken waar ze ons niet willen hebben’.

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1A6QdeBZennYY9Pht4b9cpUXzZ8c&ll=40.348410089091644%2C-3.735443995143939&z=6

Het doel is om legaal op te kunnen treden tegen al die gemeenten die de nationale verkeerswetten overtreden. Het kan gaan om camperaars die weg zijn gestuurd, terwijl ze zich wel aan de nationale regels houden. Ook kan het gaan om illegaal geplaatste verkeersborden, hoogte-beperkende maatregelen, etc.

Vroegere Verhalen

We schreven al eerder over Spaanse camper perikelen.
Lees ook: Spanje, wat vinden ze daar van Campers? door Jesús Galliardo
en het antwoord hierop door Ignacio Suárez Zuloaga.