Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper informatie » Verwijzingen » Landen » Europa » Camperplaatsen in Europa – Hoe vind je die?

Camperplaatsen in Europa – Hoe vind je die?

Een van de kernvragen waar je als camperaar mee geconfronteerd wordt is “hoe vind ik hier een plaats om met de camper te overnachten hier in de buurt of op mijn route”.

Bij Camper NO-MAD

We hebben alle online kaarten met Camperplaatsen in Europa samengevoegd op één Google MyMaps kaart. Deze kaart is dus een verwijzing. Klik door op onze kaart om de betreffende kaart te krijgen. De kaart vind je op deze pagina.

Gidsen

Gelukkig zijn er sinds jaar en dag camper gidsen in omloop, waar deze camper plaatsen in opgesomd en beschreven zijn. Veel van deze gidsen zijn ingedeeld in land-streek-plaats en dus makkelijk te doorzoeken. Alle faciliteiten en de prijs staan vermeld en vaag met foto.

Sites en Apps

Nog makkelijker is het zoeken in een database. Deze vind je op websites of via apps op je smartphone of tablet. In essentie staat er de zelfde informatie in, maar je kunt in die apps letterlijk zoeken ‘in de buurt’. Dit werkt het zelfde als bij de POIs in je camper navigatie. Ook staan hier vaak meer foto’s ter beschikking.

Er zijn heel wat van dit soort databases. professioneel of amateuristisch; betaald of gratis; alleen camper plaatsen of ook inclusief campings; of toch liever ‘vrije’ plekken die niet als camperplaats te boek staan, maar waar overnachten (wellicht) gedoogd wordt.

De keuze voor welk medium zal dus mede afhangen van je mate van avontuurlijkheid. Voor buitenlandse sites of apps zul je de betreffende taal moeten beheersen of met google translate in de weer gaan.

We gaan proberen op deze pagina een uitputtend overzicht samen te stellen van gidsen, sites en apps die méér dan een land dekken. Daarnaast vind je in het menu van onze site ook informatiebronnen per land. Zie hiervoor bij voorbeeld www.no-mad.nl/op-zoek-naar-leuke-plekken-in-ierland/ en andere “op zoek naar” pagina’s op ons blog.

Deze pagina wordt een ‘levend document’ waaraan jullie mee mogen bouwen.
Heb je een leuke informatiebron over het vinden van camperplaatsen in Europa (of die nou één land of meer landen bevat) mail ons dan op ‘camper AT no-mad.nl’ met de naam van de gids, site of app en hoe je deze kunt kopen (gidsen) of raadplegen (www-adres of app naam en besturingssysteem: android, apple of windows). Ontvangen feedback en ervaringen vind je onderaan de pagina.

We geven zelf de aftrap:

Camper plaats Gidsen

 • ACSI CampingCard & Camperplaatsengids Europa
  € 25,95 of gratis bij NKC+ lidmaatschap
  3.300 CCA-campings en 9 duizend camperlocaties
 • Facile en Route Campergids Europa
  Inhoudelijk gelijk aan de camperstop app
  10.750 plaatsen, 27 landen
  Alle plaatsen zijn geïnspecteerd.

Camperplaats Sites

Camperplaats Apps

 • Campercontact
  Android; Apple
  30.000+ camperplaatsen in 50+ landen.
  Gratis voor NKC leden.
 • Park4night
  Android; Apple; Windows
  148 landen (met wisselende dekking). Bijna 125000 plaatsen.
  Info niet gecontroleerd en soms achterhaald (pas op met bekeuringen).
 • Camperstop
  Android; Apple
  Onsderhouden door Facile Media.
 • Promobil Stellplatz Radar
  12.500 plaatsen
 • Stellplatz Finder
  Databases van Woming (Dld en Europa), Campingcar-infos France, ADAC Stellplatzführer.de , ACSI Euro Campings, Promobil, Bordatlas en Kastenwagen Freunde.
 • Reisefrei
 • Free Camping
 • Stellplatz Europe
 • Womo/stellplatz
  € 5,49 eenmalig Android; Apple
 • Stellplatzfuehrer
  21.000 plaatsen
  Android

Ontvangen feedback en ervaringen

Over Campercontact:

Campercontact controleert vermeldingen doorgaans niet. We komen in Frankrijk, maar vooral ook in Spanje veel zgn camperplaatsen tegen die in werkelijkheid min of meer veel gebruikte ‘wilde’ plaatsen zijn.
Ingediende correcties op vermeldingen worden niet doorgevoerd; Ingestuurde foto’s niet geplaatst.

Over Park4Night:

Wordt goed bijgehouden. Een ingediende plek in Nancy werd keurig vermeld. Nadat de gemeente er rotsblokken plaatste was de vermelding binnen de kortste keren verwijderd.

Dank voor jullie bijdragen!

Suggesties? Wil je ook bijdragen?
Stuur je reactie naar ‘camper AT no-mad PUNT nl’ en we plaatsen hem hier bij.

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons