. Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo AchterzijdeCamper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper reisblogs » Totana 2021-12-28 – 2022-01-04

Totana 2021-12-28 – 2022-01-04

Oud- en Nieuw

Zoals eerder gezegd hebben we met Kerst en met Oud- en Nieuw voor de verandering plaatsen besproken. Kerst brachten we door in Roquetas de Mar en met Oud en Nieuw staan we in Totana, een klein stadje aan de rand van de Sierra Espuña.

Toon je waardering en abonneer je. Het is gratis en je helpt ons er echt mee!
Je dingt automatisch mee als we een winactie organiseren en je krijgt bericht als er een nieuwe post online gaat.

Camperplaats

We staan deze dagen op Camperstop Sierra Espuna in Diputación de Mortí, op 3 km afstand van Totana. Deze CP is alleen open van november t/m april (omdat dan de temperaturen dragelijk zijn. ’s Zomers is het er te heet). De CP ligt fors hoger dan het plaatsje en op de fiets is het best een hele klim. Het is een ideale uitvalsbasis voor wandelingen in de Sierra Espuña en ook om de Mirador del Corazón de Jesús te bezoeken. Je kunt hem vanaf de CP zien. Ook zie je vanaf daar een aantal van de beelden van de kruisweg ernaartoe.

Rambla

Vanaf de CP kijk je uit over een Rambla, een droge rivierbedding. Het is mogelijk om in de rambla te lopen en natuurlijk proberen we dat uit. Dan kijk je daar toch ineens met andere ogen naar. Je ziet buizen, pompen en afsluiters lopen. Kennelijk om – wanneer er wel water door de bedding stroomt – dit water op te pompen voor irrigatie doeleinden. Ook staan er delen van plantages in de rivierbedding. Natuurlijk vind je er ook de nodige ‘verwilderde’ natuur, maar ook resten van onze ‘beschaving’ zoals afgedankt tuinmeubilair, beelden, plastic en ander ‘moois’.

Vogels

We mogen wel zeggen dat we deze paar dagen zijn getrakteerd op een paar vogelsoorten die we nog niet eerder voor de lens kregen, zoals de Griel, de Kruisbek, de kleine Zwartkop, de Klapekster en voor de rest ook nog de Zwarte Roodstaart, de Europese Kanarie, de Roodborsttapuit en een vlindertje: de Colotis etrida oftewel het klein oranjetipje (een ‘witje’).

Totana

En dan het stadje Totana. Met de fiets makkelijk te bereiken: gewoon recht de heuvel af. Terug is effe wat moeilijker :). Totana is een stadje met weinig sights. Niet heel chic of zo, maar OK. Ze hebben een behoorlijk grote markt langs de Rambla d la Santa en het ‘centrum’ wordt gevormd door het plein bij Caille del Puente. Daar kan je een lekker kopje koffie drinken. We hebben verder weinig zienswaardig kunnen ontdekken in Totana.

Volgende etappe

Calpe **deze pagina wordt momenteel geedit. Kom s.v.p. snel terug!**

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons