Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper reisblogs » 2018-06 – Wat is het warm …

2018-06 – Wat is het warm …

Wat is het warm, hè?

Ja, het is al een tijd warm èn droog. On-Nederlands warm. Mediterrane weersomstandigheden zou je kunnen zeggen.
En omdat het zo warm en lekker weer is, zijn we – ondanks het behaalde C1 rijbewijs – in plaats van naar het buitenland, toch maar in Nederland gebleven. Familiebezoek, inkopen doen en natuurgebieden bezoeken waar we nog niet eerder geweest waren. Of herbezoeken (waarover later)

Pensioen

Magret is inmiddels gestopt met werken en mag zich officiëel “Pensionada”noemen. André is ZZP-er en kan dus nooit met pensioen. Is ook niet de bedoeling, want de campertocht door Europa heeft ook een commercieel trekje. Anderen maken er een geheim van, wij niet: we willen door middel van onze reizen ook wat inkomen genereren. Productbeschrijvingen en -vergelijkingen, kortingscodes, advertenties, inkomsten uit routebeschrijvingen, receptenboeken, optredens als akoestisch pop/rock duo, noem maar op. Allemaal dingen die we leuk en nuttig vinden en waar we mogelijk wat centjes aan over kunnen houden.

Gevaren onderweg

Ook dat is iets wat ons bezig houdt, sinds we in Australië forse bosbranden hebben meegemaakt. We moesten continue op de hoogte blijven om niet ingesloten te worden. Dit heeft ertoe geleid dat we nu een facebook/twitter community hebben opgericht: CamperAlertEurope. Camperaars, caravanners en andere kampeerders houden hierin elkaar op de hoogte van levensbedreigende gevaren, zoals bosbranden, overstromingen, hevige stormen en hagel, lawines, terrorisme en verdwenen personen. Het hoeft ten slotte niet altijd om geld te gaan. Veiligheid is een veel groter goed. We roepen iedereen op om lid van deze groep te worden Jullie leven en dat van anderen kan er van afhangen. Niemand heeft 24/7 de radio of TV aan, maar wel zijn mobieltje!

CamperAlertEurope facebook pagins

Familie

Gelukkig hebben we eindelijk ook eens gelegenheid om familie te bezoeken met de camper. Op het camperfestival in Zeewolde, vorig jaar kwamen zowaar een nicht van Margret tegen die ons uitnodigde eens langs te komen. Zodoende! Het was gezellig, het was warm en het bood tevens de gelegenheid om eens fijn te wandelen over de Utrechtse Heuvelrug en te fietsen langs de Rijn. Nog een leuke oldtimer camper gespot. In Plantage Willem III in Elst, Utrecht zijn Konik paarden te zien, maar niet die dag. Het was te warm…

Old Timer Camper
Bovenop de Utrechtse Heuvelrug
Trechterweb
Mooie lichtval

De Peel

Volgende stop is Nationaal Park de Groote Peel. Hoogveen en dus potentieel een bron van mooie foto’s. Helaas, het is warm en dus droog. Niet leuk voor de natuur en al helemaal niet voor hoogveen. De waterstand is meer dan anderhalve meter onder normaal. Vennetjes zijn veranderd in modderpoelen en vegetatie lijkt meer op stro, dan op behuizing en bron van voedsel. We staan als enige gasten op de camperplaats bij de ingang van het park. Lekker fietsen en fijne wandelingen maken, maar naast een paar insecten en ganzen geen dier te zien. De haan van de buren draagt ook niet echt bij aan de vreugde.

Het hoogveen verdroogt, maar gelukkig zijn er nog bloemen
De warmte en de droogte zijn goed voor de vlinderstand
Prachtige vlinderkiekjes kunnen maken
Te mooi om niet te knippen

Kraaijenbergse plassen

Na een lunchbezoek aan André’s 90-jarige moeder gaan we door naar een plek waar we al eens eerder waren: CP de Kleine Geest in Linden aan de Kraaijenbergse Plassen. Goed, goedkoop, fantastisch sanitair en een prachtige uitvalsbasis voor een fietstocht rond de plassen, een wandeling, een zwemtochtje of een bezoek aan Grave of Cuijk. De CP was eerder die week vol i.v.m de vierdaagse en bij aankomst is er nog steeds een groot aantal campers. We maken heerlijke tochten op onze e-vouwfietsen. Zo doen we een rondje rond de Kraaijenbergse plassen, een tripje naar Grave en een tochtje naar Cuijk. Bij de plassen kun je ook prima wandelingen maken en kijken naar de IJslandse paarden en de Schotse Hooglanders.

Beschermheilige Grave
Beeldentuin Cuijk
Beeldentuin Cuijk
Beeldentuin Cuijck

Zevenhoven

Voordat we naar huis gaan willen we altijd de toiletcassette geleegd en schoongemaakt hebben. Daarom zoeken we als laatste stop altijd een CP met faciliteiten daarvoor in de buurt van huis. Ditmaal valt de eer te beurt aan camperplaats Zevenhoven. Ook weer heerlijk fietsen daar in de buurt. Zo kun je bij voorbeeld makkelijk naar Nieuwkoop fietsen. En ondanks de warmte is zo’n fietstochtje juist verfrissend. De CP zelf vinden we geen 8,2 waard. Prima uitzicht, prima ligging en de tractoren vinden we ook niet erg, want dat weet je als bij de boer staat. Hier ook een haan, maar een krielhaan. Die zijn niet zo irritant. Zelfs aan de aanvliegroute van de Aalsmeerbaan bij Schiphol (recht boven ons hoofd) kunnen we ons niet storen. Wat we wel raar vinden zijn de camperfaciliteiten. Gelukkig hebben we een adapter van gewone stekker naar CEE bij ons. De watervoorziening is in de paardenstal (niet echt fris, vinden we), cassette en grijs water moeten in een put onder een heg worden geleegd. Dat kan pas, nadat we een laag bladeren weghalen en de plek met pilonnen hebben vrijgehouden. Op de dag van aankomst stonden hier gewoon een auto van personeel op geparkeerd. Al met al niet wereldschokkend, maar zoals gezegd, geen 8,2 waard.

Nieuwkoop
Paard in avondlicht
Gewoon je fiets even op de weg parkeren om een foto te maken
Koddige Krielhaan

Leiden

Weer teruggekeerd op het honk wordt de nodige tijd besteed aan het bestellen van benodigdheden, zoals 12V stopcontacten (voor aan de huishoudbatterij), een aantal meter twinflex draad om deze aan te sluiten, stof om gordijntjes te maken voor de deur en het passagiersraam en het bevestigingsmateriaal hiervoor. En ook de nieuwe plakhaken lijken het nu te gaan houden. Dan wordt het ook hoog tijd om over te stappen op digitaal bankieren. Verder bij Ali in China nog wat opladers bestellen. Never a dull moment.
Maar ook de grote reis vergt nog de nodige voorbereidingen: reisverzekering, rechtsbijstandverzekering, fietsverzekering, briefadres regelen, belastingzaken regelen, campernavigatie regelen (hoe kom je er achter welke de de beste is)? Als het niet zo warm was, zou je het er warm van krijgen…