Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper reisblogs » Overwinteren 2023-2024 » Telč 2023-10-10/11

Telč 2023-10-10/11

Telč – Camperplaats

We rijden van de Macocha-kloof naar Telč en komen terecht op een mix-parkeerplaats, waarvan een deel is bestemd voor campers. Kaartje in de machine kopen en aan de ruit bevestigen. Op deze plek is ook een tankstation met drankjes en hapjes en een openbaar toilet (betaald). Wij hebben het toilet ook gebruikt om de plasemmer te legen. Zou je ook met de cassette kunnen doen. Grijs water kun je hier niet lozen.

De parkeerplaats behoort ook bij het techniekmuseum (dat nu gesloten is) en is tevens parkeerplek voor toerbussen. Als er een aankomt kan je even niet van de wc’s gebruik maken door de vele passagiers die hier uitstappen en lange rijen vormen,,,

Naast de P-plaats is ook een cultureel centrum, waar een bierbrouwerij is gevestigd, en je kunt er een hapje eten.

Kasteelpark

De oude stad beloop je gemakkelijk vanaf de P-plaats. Wij kiezen voor de route door het kasteelpark, dat druk bezocht wordt door jonge moeders met kinderwagens. Het is een leuk wandelgebied. Het water staat op dit moment extreem laag en wat geuroverlast veroorzaakt. Wel leuk dat je nu op de bodem van het water de lange sleepsporen van de zoetwatermosselen kun zien!

Telč – Markt

Aan de andere kan van het park loop je langs het kasteel en kom je op de centrale markt. Wederom een kakofonie van pastelkleurige gevels, effen of met geschilderde decoraties. We schieten snel wat avondlicht foto’s, want in het ‘golden hour’ worden de kleurrijke gevels magnifiek belicht.

De volgende dag lopen we een wat groter rondje door Telč, maar snel blijkt dat de markt toch wel het schilderachtigste deel van de stad is. We willen een bakje en gebakje doen bij een café met achtertuin (dus niet aan de markt zelf). Gelukkig vragen we bij de bestelling of we met kaart kunnen betalen (is een soort gewoonte geworden), maar dat kan helaas niet. Dit is pas de tweede keer op deze reis, dat we alleen met cash kunnen betalen, maar dat hebben we dus niet. Dan bestellen we maar wat bij een hotel aan de markt. Prijzig en niet erg best. Het is niet de eerste keer dat we dit ervaren, maar goed: dat gaan we in Spanje en Portugal zeker inhalen.

Volgende etappe: České Budějovice