. Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo AchterzijdeCamper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper reisblogs » Losse reisblogs » Mei 2018: Rondje Nederland

Mei 2018: Rondje Nederland

Camperplaats…. Mooie Camperplaats!

Onze mei-trip heeft een bijzonder hoogtepunt op het programma: De viering van de 90e verjaardag van André’s moeder. Een mooie gelegenheid om de hele familie met aanhang en kroost weer eens bijeen te zien. Maar voor het zover is doen we nog menig fijne camperplaats aan….

Toon je waardering en abonneer je. Het is gratis en je helpt ons er echt mee!
Je dingt automatisch mee als we een winactie organiseren en je krijgt bericht als er een nieuwe post online gaat.

Lelystad – camperplaats houtribslag

Als tweede doel van de trip gaan we naar Lelystad om daar de  elektrische vouwfietsen te testen die we eerder op de Camper Expo hebben gezien. We bestellen ze en halen ze uiteindelijk als sluitstuk van deze trip op. We overnachten de avond ervoor op Camperplaats de Houtribslag  in Lelystad, waar we al eens eerder waren in verband met het Camperfestijn in Zeewolde (2017). Toen stormde het zo erg dat we niet eens de camper uit zijn gekomen. Het is daarom extra leuk om te zien dat aan de andere kant van de dijk een liefelijk strandje is, waar het met lekker weer goed toeven is. Er zijn officieel 4 camperplekken, maar er staan regelmatig meer campers. Het is een prima uitvalsbasis voor de Bataviawerf, Batavia Stad, Enkhuizen (via de dijk) of de Oostvaardersplassen. Dat laatste doen wij. Twee maal zelfs (namelijk ook op de terugweg, met aanzienlijk aangenamer weer).

Nieuw Vennep – camperplaats decemberhoeve

Daarna gaat het bijna weer terug naar huis. We staan een paar dagen in Nieuw Vennep gestaan in verband met familiebezoek. De Decemberhoeve is een boerderij met officieel 15 camperplaatsen, maar in noodgevallen kunnen ze er wel 80 kwijt op het grote erf. Het is nog wat kil en niet erg druk. “Ga maar ergens staan”, is de mededeling. We kiezen voor achter de haag. Zonder uitzicht, maar uit de wind. Nieuw Vennep is een ideale basis voor het bijwonen van het bloemencorso, een tripje per fiets naar de keukenhof of voor vliegtuigspotten bij Schiphol. Alle faciliteiten zijn aanwezig en je betaalt er €12,50.

Sloten – camperplaats lemsterpoort

Van Nieuw Vennep gaat het noordwaarts naar Sloten (Friesland). Een van de elf steden, dus noem het géén dorp. Dat ben je wel geneigd te doen, vanwege de geringe omvang en ook het hoge Anton Pieckgehalte. Wat een fantastisch leuke plaats (géén dorp) is dat zeg! Uitermate fotogeniek. En als je Jachthaven de Lemsterpoort uitloopt, loop je direct het dorp in. Aaii, doe ik het tóch… De Lemsterpoort heeft maximaal 30 plaatsen ter beschikking. Als de camperplaats (aan het begin van de haven) vol is, dan is er verderop nog wel plek op het kampeerterrein. Je betaalt €11,- voor  een plek, €2,50 voor stroom en €0,50 voor water. Een prachtige uitvalplek ook voor wandelen, fietsen en watersport.

Emst – camping Reina’s hoeve

En verder gaat het: naar Emst in Gelderland. Op camping Reina’s Hoeve in Emst hebben ze een klein maar fijn passantenveldje waar 13 campers/caravans kunnen staan. Verderop is nog een veld met seizoensplaatsen en een stacaravan terrein. De rust is er overweldigend. Vogels en nog eens vogels. Verder niets. In het midden van het veld staat wel een speelplek voor kinderen. Ook staat het luchtalarm pal naast het veldje. De rust is dus niet per definitie gegarandeerd 🙂 Je betaalt er €15,20.

Linden – camperplaats de kleine geest

Vanuit Emst willen we verder Oostwaarts. ’t Crumpse Hoekje in Millingen aan de Rijn lijkt ons wel wat op basis van Campercontact. Zij bleke vol te zitten, maar dan ook mudvol! Schouder aan schouder staan de campers, zonder enige tussenruimte, lijkt het. Na nogmaals campercontact te raadplegen, komen we terecht bij een onverwacht pareltje: camperplaats de Kleine Geest in Linden (Noord-Brabant). Een gloednieuwe camperplaats met mooie plekken, fantastisch (modern) sanitair, schitterende omgeving (Kraaijenbergse Plassen, Cuijk, Grave) en maar €10,- per nacht. (stroom €2,50). Van ons een hele warme aanbeveling! We komen met onze nieuwe fietsen zeker een keertje terug om rond de Kraaijenbergse Plassen te rijden.

Vanuit Linden togen we naar Nuenen om voornoemd verjaardagsfeest te vieren. Op de volgende 90 jaar, Ma! Laat in de middag rijden we richting…

Terschuur – camperplaats groot wersterveld

Op weg naar Lelystad overnachten we op boerderij Groot Westerveld in Terschuur. Een ecologische boerderij met koeien, 6000 vrije uitloopkippen en een paar hobbypaarden. Vier plekken zijn er hier beschikbaar voor €7.50 per nacht (stroom €2,50). Een vers eitje voor het ontbijt ligt voor je klaar tegen een kleine vergoeding. Telegraaf en AD worden dagelijks beschikbaar gesteld. Goede fiets– en wandelmogelijkheden in de omgeving.

En verder…

En verder dus in Lelystad de fietsen ophalen en nog een middag in de prachtige Oostvaardersplassen ronddwalen en dan zit het er al weer op. Eenmaal thuisgekomen en camper uitgeruimd, installeert André nog de Tank-O3. Zie het filmpje hierover. Jullie weten inmiddels ook dat je via ons de Tank-O3 fresh water system met een bonus kunt bestellen? Je krijgt dan een celkern vervangingsset ter waarde van €39,95,- cadeau.

We zijn inmiddels ook al in onderhandeling met andere aanbieders van producten waar wij vierkant achter kunnen staan. Blijf de nieuwsberichten volgen voor meer voordeel!

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons