Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper reisblogs » Overwinteren 2023-2024 » Colmar 2023-10-22

Colmar 2023-10-22

Colmar hebben we overgeslagen toen we in mei 2019 in Lotharingen waren. Tijd dus om dat in te halen, nu we toch in de buurt zijn. We zijn best in hoog tempo door Duitsland gejakkerd en het is maar 25 kilometer vanaf Breisach, dus we hebben vrijwel de hele dag om de stad te bekijken.

En dat is wel nodig ook. Colmar is indrukwekkend mooi en dat vinden heel veel Aziatische en Amerikaanse toeristen ook. Ze worden in busladingen aangevoerd. Soms is het daardoor best lastig om een mooie foto te maken, zonder dat iemands iPad of fototoestel voor jouw lens zit. Maar goed, geduld is een schone zaak, zullen we maar zeggen.

Los van de schoonheid is er over dit stadje best een hoop te vertellen. Er wordt over Colmar gezegd dat het een inspiratiebron zou zijn voor Belle en het Beest.

De Elzas, dus ook Colmar, is door de jaren heen tussen Frankrijk en Duitsland heen en weer geflipperd. Vandaar dat de steden in deze regio ook best wel Duits aandoen.

Beeldhouwer Bartholdi, die het vrijheidsbeeld heeft ontworpen, is afkomstig uit Colmar, en dat kan je onder andere zien aan de bronzen pijltjes die her en der in het straatwerk te zien zijn. Zij wijzen je de weg naar het Bartholdi museum.

En natuurlijk barst het er van de Elzasser restaurants, waar je bekende streekgerechten kunt nuttigen.

  • Unterlinden Museum
  • Schwendi Fontein
  • Maison Kern
  • Sint Martinuskerk
  • Zum Kragen
  • Unterlinden Museum

Resumé

Moeten we het hardop zeggen? Colmar is de bom! Nu waren we op doortocht naar Spanje.Bij een volgend bezoek aan Elzas staat deze stad zéker op het programma om een aantal van die fraaie bezienswaardigheden ook van binnen te bezichtigen! Een van deze plekken wordt het Unterlinden museum, maar ook het Bartoldi museum.

Hebben jullie nog tips voor ons? Wat moeten we zeker niet overslaan? Laat het ons weten: camper AT no-mad PUNT nl. Alvast dank 🙂 !

Voor nu rijden wij in sneltreinvaart door Frankrijk heen en vertragen pas weer als we in Spanje zijn.

Volgende etappe: Besalú (Spanje)

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons