Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper reisblogs » Overwinteren 2023-2024 » Reisdoel Besalú

Reisdoel Besalú

We rijden naar Besalú toe

Na Colmar trappen we het gaspedaal weer diep in en gaan op weg naar onze eerste stop in Spanje: Besalú. Maar niet in één lange rit natuurlijk. We knippen de reis in drieën.

Vanaf Colmar rijden we zo’n 420 km door naar Bourg-en-Bresse, We staan voor nop op de aire municipale, waar je kunt lozen, je afval kwijt kunt en je water kunt aanvullen. Bourg-en-bresse heeft volgens de foto’s die we er van gezien hebben een aantrekkelijke binnenstad. We onthouden deze CP zeker voor als we nog eens in de buurt zijn. Het is een sfeerloze CP, maar toch een prima initiatief van de gemeente!

Weer 256 km verder richting Spanje, overnachten we in Théziers. Eigenlijk is deze CP niet veel meer dan een grasveldje in the middle of nowhere (of zoals de Fransen misschien wel zeggen: au milieu de nulle part). Stroom is er niet, water komt uit de kraan, maar de bron van het water is onbekend, dus niet vertrouwd. Je kunt er gelukkig wel je zwart afvalwater kwijt, er is echter geen grijswaterput.
Maar wat een leuke plek is dit om even wat vogelfoto’s te maken. Als je van het slow reizen bent ga je er rustig een weekje staan en maakt er fijne wandelingen door het prachtig golvende landschap. Voor ons is het echter een overnachtingsplek die de resterende kilometers tot Spanje in tweeën hakt.

Besalú 2023-10-25

Besalú ligt zo’n 50 km van de grens met Frankrijk (Le Perthus). Vanaf de CP loop je langs het toeristenbureau de Pont Vell op en je zit meteen in de middeleeuwen.

Het beeld van de Pont Vell met toren en toegangspoort en met de muren van de stad zou zó weggelopen kunnen zijn uit een ridderfilm.

De stad zelf is ook pittoresk. Zoek Besalú op op Google en je krijgt alleen maar plaatjes van de brug. Jullie weten inmiddels beter: bekijk het op Camper NO-MAD!
Dan te bedenken dat je met je camper of sleurhut daar gewoon aan voorbij rijdt op weg naar Benidorremolinos. Dat geldt overigens voor zowat alle bestemmingen in Spanje waar we de afgelopen drie jaar zijn geweest. Wég van de Costa’s dus en húp het binnenland in, jongelui!

S avonds maken we ook nog wat feeërieke plaatjes, dank zij de vloedverlichting.

Besalú: we love Ú!

Volgende etappe: Vic

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons