Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper reisblogs » Overwinteren 2023-2024 » Dwars door Duitsland 2023-18/21

Dwars door Duitsland 2023-18/21

Kirchham (Bad Füssing) 2023-10-18/19

We hebben genoeg oponthoud gehad en besluiten wat tijd te gaan inhalen. Toch rijden we het eerste etappe van ‘Dwars door Duitsland maar een klein stukje vanaf Jandelsbrunn naar Bad Füssing, want we willen per se een aantal wassen draaien. Onze keuze, camping Riedlhof, blijkt al volgeboekt. We zoeken verder in de buurt. Het wordt camping Preishof in Kirchham een paar kilometer verderop. Ook goed… Wassen maar! Als mooie bijkomstigheid hebben ze hier een warme droogkamer, waar de de gecentrifugeerde was in no time verder droogt. Prompt krijgen we ruzie met een Duits echtpaar, die hun (allang droge) was aan de radiator laten hangen om straks hun natte zwemkleding aan te kunnen hangen. ‘Das geht schön nicht durch’!

Holzmaden 2023-10-20

In de tweede etappe van ‘Dwars door Duitsland’ maken we echt vaart: we kachelen 320 kilometer door naar Holzmaden, waar we gratis mogen staan op de parkeerplaats van het Urweltmuseum Hauff.

Direct naast onze staanplaats is de ingang naar een steengroeve waar je kunt zoeken naar fossielen in het leisteen. Ook is er een fraaie geologische tentoonstelling. Alle stukken zijn te koop, maar niet goedkoop. We zijn blij hier even rond te kunnen lopen.

Breisach am Rhein 2023-10-21

Weer 250 km verder zijn we al ‘Dwars door Duitsland’ heen en landen we in Breisach am Rhein. Een fraai stadje, maar erg toeristisch. Geeft niet – mag ook wel een keertje en het is lekker weer. We nemen een drankje op een terrasje en zuigen de zon op. Even later conformeren we ons zelfs aan een lokale specialiteit: de XXL Wienerschnitzel, die inderdaad XXL is. Maar dat is onze maag ook, dus kom maar op met die hap! Nog een biertje erbij, graag 🙂 Trouwens, die Cordon Bleu mag er ook best wezen.

  • Foto van een XXL Schnitsel, zo groot dat die het hele bord in beslag neemt.
  • Foto van een arendbuizerd met gespreide vleugels

Volgende etappe: Colmar (Fr)

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons