. Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo AchterzijdeCamper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper reisblogs » Quimper 2022-09-26/27

Quimper 2022-09-26/27

Parc naturel régional d’Amorique

We hebben het tot nu toe langzaam aan gedaan en besluiten wat potentiële reisdoelen over te slaan en rijden de volgende dag naar Quimper. In het Bretons heet de stad Kemper. Leuk: Met de camper naar Kemper…
Ook deze rit loopt niet zoals gedacht: Ten eerste giet het nu pijpenstelen met een flinke wind, wat het rijden er niet makkelijker op maakt. Ten tweede is de route richting Morlaix verderop opengebroken en volgen we een omleiding over aanzienlijk kleinere wegen. Ook deze omleiding is kilometers verderop opengebroken, zodat een tweede omweg volgt over nóg kleinere wegen. Al met al lopen we meer dan een uur vertraging op.

Toon je waardering en abonneer je. Het is gratis en je helpt ons er echt mee!
Je dingt automatisch mee als we een winactie organiseren en je krijgt bericht als er een nieuwe post online gaat.

Maar…. who cares? Want we komen nu door een prachtig deel van het weidse Parc naturel régional d’Amorique. Dit gebied reserveren we samen met de voorlopig overgeslagen reisdoelen voor een volgende trip! Misschien is dan ook de schade door de bosbranden weer wat verder hersteld. Triest gezicht, die geblakerde grond en boombasten. Hier gaan we zeker nog eens voor wat langere tijd heen!

Cathédrale Saint Corentin

Als we in Quimper aankomen schijn de zon inmiddels, maar het is al te laat om  nog de stad in te gaan. We hopen dat het goede weer aanhoudt. En de volgende ochtend is het wederom stralend weer. Maar als we op de fietsen klimmen schuiven de eerste wolken al weer voor de zon.

De Cathédrale Saint Corentin valt tegen. Hij doet wat kaal aan. Wel opvallend is, dat de kerk in het midden een knik vertoont en dus niet helemaal recht loopt. Ook de gebrandschilderde ramen zijn erg mooi.

  • De Saint Corentin kathedraal van Quimper
  • De kerk loopt niet recht, maar heft een knik
  • Gebrandschilderde ramen
  • Gebrandschilderde ramen
  • Kapel
  • Preekstoel
  • Meer brandschilderingen
  • Orgelpijpen

Quimper binnenstad

Quimper heeft ook veel van die leuke vakwerkhuizen, maar er zijn ook een aantal Art Nouveau en Art Deco gevels te vinden. We gaan ook wat kleding shoppen en verwennen onszelf met lekkere crèpes. Het is dan inmiddels gaan miezeren en als we proberen de bui voor te zijn gaat het zo intensief miezeren dat we doorweekt bij NO-MAD terugkeren.

Quimper is een leuke tussenstop, maar we hebben nog twee of drie reisdoelen in Bretagne op het verlanglijstje. Daarna gaat het naar een camping (als we er een open kunnen vinden) om de was te doen en hopelijk ook blogs 2 en 3 met foto’s en al te kunnen uploaden via WiFi. We zijn al tijden over onze Europese databundel heen en kunnen nergens een data-only sim kopen. Nog een paar dagen en we starten een nieuwe bundel…

Volgende etappe: Concarneau

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons