Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper reisblogs » Overwinteren 2023-2024 » Freyung (Dld) 2023-10-13/17

Freyung (Dld) 2023-10-13/17

Freyung / Solla

We rijden van České Budějovice naar Freyung in Duitsland. Natuurlijk leveren we eerst de tolbox weer in bij een benzinestation. De kast wordt ingenomen en de borg en het resterende saldo worden automatisch teruggestort. In Freyung staan we op Solla P2: een CP die s winters dienst doet als parkeerplaats voor de skilift en schaatsbaan. Terwijl we daar staan wordt er volop gewerkt om de schaatsbaan weer winterklaar te maken. We maken twee mooie boswandelingen in dit heuvelachtige deel van het Bayerische Wald.

Pech onderweg

Als we zondags verder willen rijden, blijkt de koppeling kaduuk. SOS International gebeld. Zij vragen ons de dag erna terug te bellen, omdat garages niet op zondag open zijn. De dag daarop worden we niet veel later gebeld door de Duitse collega’s van de Notruf, dat er die dag geen plek meer is in de garage en we daar ook niet kunnen overnachten. Dus worden we de dag daarop weggesleept naar een garage in Jandelsbrunn, niet ver daarvandaan. De sleper belt ook nog even voor extra info en staat de volgende dag om half acht bij ons ‘op de stoep’.

Jandelsbrunn

De garage constateert een lekke koppelingscylinder en ze raden ons ook aan de koppelingsplaat meteen te laten vervangen. Dure grap, maar het wordt nog duurder als we dat later laten doen (2x arbeidskosten). Het kan 2 dagen gaan duren als het tegenzit en overnachten ter plekke is zoals gezegd geen optie. Gelukkig zijn we bij deze garage in goede handen. Zij kennen campers. Ze zijn immers toeleverancier van onderstellen voor de naastgelegen fabriek van Knaus/Tabbert. Het plaatselijke pension is op dit moment niet open en daarom boeken we een hotel in Waldkirchen, een stadje verderop. De de garage-eigenaar brengt ons naar het hotel (da’s pas service!).

Waldkirchen

Vanaf het hotel hebben we de gelegenheid s middags het stadje Waldkirchen te bezoeken. Best leuk!

Tot onze verbazing worden we de volgende ochtend al tijdens tijdens het ontbijt gebeld door een van de 4(!) dames van de administratie dat NO-MAD klaar staat voor vertrek en dat de baas over een half uur bij het hotel is om ons op te halen. Wow! Dat betekent dat de de ‘kür’ aspecten van het hotel (sauna) en de wandeltocht door de Saussbachklamm moeten overslaan, maar die ochtend kunnen we gelukkig wel weer verder met NO-MAD.

Volgende etappe: Dwars door Duitsland

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons