Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper reisblogs » Dieue-sur-Meuse & Vouécourt 2021-09-14/15
Zwetende paddenstoel: Guttatiedruppels

Dieue-sur-Meuse & Vouécourt 2021-09-14/15

We laten Rocroi achter ons met goede herinneringen, maar we willen derwaarts…

Dieue-sur-Meuse

We prikken een locatie max. 150 km van Rocroi af. Dat is zo ongeveer de maximum afstand die we willen rijden op één dag. We komen terecht in Dieue-sur-Meuse, een dorpje aan de Maas en het Canal de l’Est.

Aan dat kanaal ligt de gratis CP. Water en lozen zijn gratis en er zijn voldoende afvalbakken. Er is zelf een compostbak! Het is september en het is niet druk aan het kanaal. Zegge en schrijven één baggerboot passeert de sluis en dat is net als we aankomen. Verder geen boot meer gezien, wel vissers. Dieue sur Meuse is een typisch slaapstadje en dat doen wij daar dan ook.

  • Verboden in het moeras te zakken?
  • Zwetende paddenstoel: Guttatiedruppels
  • Zwetende paddenstoel: Guttatiedruppels

Het dorp is verder niet noemenswaardig, maar er is wèl een Intermarché, waar we de volgende ochtend wat verse spullen halen. Ook tanken is daar voordelig, dus dat doen we ook meteen. Kunnen we ten minste verder naar…

Saint Dizier – Vouécourt

We rijden de volgende dag weer een etappe van 150 km. Rustig aan gaan we het pas doen als we globaal onder Troyes zitten. We rijden via Saint Dizier en dat is prettig, want we moeten ergens een nieuwe waterdop scoren. Twee plastic tandjes afgebroken en het ding is lam. In Saint Dizier vinden we een CLC. Dat is een super geoutilleerde camperdealer / kampeerwinkel, waar zo’n dop geen probleem is. Ze hebben er zelfs een loosplaats en het schijnt dat je er ook mag overnachten.

Dertig Euro armer gaat het door naar onze volgende slaapplaats: een simpele camperplaats bij de boer in Vouécourt. We bellen even om te vragen of ze eigenlijk wel open zijn. Ja, dat zijn ze, maar het gras is erg nat. Of we voorzichtig willen zijn. We besluiten hem neer te zetten op een bospad naast de CP en bellen weer of dat ook goed is en of we daarmee niemand storen. Ja hoor, zet maar neer! Wat een fijne plaats voor maar twee Euro. We hebben de familie niet eens gezien en bij vertrek de twee euro op een bedankbriefje in de brievenbus gedaan. Zo leuk!

Volgende etappe: Châtillon-sur-Seine