. Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo AchterzijdeCamper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camperproducten & -diensten » Camperbeurs Hardenberg – verslag

Camperbeurs Hardenberg – verslag

Camperbeurs Hardenberg: voor ons een eind weg

De camper staat ‘in het vet’ in de stalling, dus met NO-MAD naar Overijssel en daar overnachten is geen optie. Dat wordt vroeg op en bijna tweeënhalf uur rijden naar de camperbeurs in Hardenberg. Wel spannend, of het ook de moeite waard blijkt zijn. Zoiets hangt natuurlijk af van je verwachtingspatroon, dus het is het makkelijkst om maar geen verwachting te hebben. Valt het altijd mee :).

Toon je waardering en abonneer je. Het is gratis en je helpt ons er echt mee!
Je dingt automatisch mee als we een winactie organiseren en je krijgt bericht als er een nieuwe post online gaat.

Zes hallen

We moeten zeggen dat we toch wel een beetje beduusd zijn van de omvang van de beurs in Hardenberg. Maar liefst 6 hallen vol met campers en standhouders. Nieuwe, maar ook veel tweedehandsjes. Het aantal ‘winkels’ ligt beduidend lager dan – bij voorbeeld – de camperbeurs in Houten. Wellicht ligt dat aan de tijd van het jaar. Het zomerseizoen is voorbij en mensen zitten misschien niet te springen om nieuwe inventaris.

We zullen jullie niet vervelen met alle details van de tentoongestelde campers. Dat is een beleving die je zelf moet ondergaan. Zoveel verschillende modellen bieden voor elk wat wils. De een wil een buscamper, de ander een grote integraal. Ze staan er allemaal. Ook al ben je niet van plan om een andere camper te kopen, het is en blijft leuk om rond te kijken in andere campers. Al is het alleen maar om te bevestigen dat die van jou beter is ;). De nieuwe modellen bewijzen dat het toch allemaal wel zonder houtdecor kan, of in ieder geval veel lichtere tinten. Heb je al donker hout en wil je er van af? Lees dan nog even verder.

Tank-O3 waterzuivering

We hebben een aantal fijne gesprekken met wat beursdeelnemers. Natuurlijk lopen we altijd even langs bij Geert de Bekker van Tank-O3. Door zijn strategische plaats op de beurs was hij ook niet te missen. Vanwege de drukte bij zijn stand gaan we tijdens het lunchuur langs. Dan is het altijd iets rustiger omdat veel bezoekers aan het eten zijn. We kennen Geert al langer omdat wij een tijd geleden ook een Tank-O3 fresh water system hebben aangeschaft en wij mogen sindsdien onze lezers ook een korting aanbieden. Hij heeft en passant nog een nieuwtje voor ons: er zit een nieuwe voeding met digitaal display in de pijpleiding. Zodra die op de markt is, vermelden we dat natuurlijk op ons blog.

Camperbeurs Hardenberg - Druk bij Tank-O3
Druk bij Tank-O3 – Beurs Hardenberg

Camperclubs

Ook lopen we langs bij de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club), die hun camperplaatsen-app ‘Campercontact‘ op een enorm scherm aan het promoten zijn. Dan raak je al snel met elkaar in gesprek. Voor dat we het weten zijn we een half uur verder. Da’s nou eens een leuk camper contact. De andere camperclub die op de beurs aanwezig is, is de CCN (Camper Club Nederland). Een gezelligheidsvereniging waar leden onderling allerlei evenementen kunnen organiseren. Voor € 40,- per jaar ben je lid en krijg je ook nog eens 8x per jaar het verenigingsblad thuisgestuurd.

Kampeerspullenboel

Natuurlijk zijn er ook een aantal stands met kampeerspullen, backpacks en camper techniek. Het valt ons op dat je daar eigenlijk steeds de zelfde spullen ziet liggen. Weinig nieuws onder de zon wat ons betreft. Ook het fietsparcours is weer aanwezig, waardoor je een testritje kunt maken. Het valt op dat er veel elektrische vouwfietsen staan.

Interieur

We blijven we even staan bij de stand van een stoffeerderij/meubelmakerij/spuiterij die je camper kunnen voorzien van nieuwe bekleding, andere meubels en zelfs een ander kleurtje voor je kastjes. Met andere worden: een complete makeover voor je camper op één adres. Handig (om die donkere houtprint eens wat moderner te maken).

Zonnepanelen

Dat er zonnepanelen te zien zijn op de beurs, is geen verrassing. Wel zien we iets nieuws, namelijk een volgende generatie vouwbaar zonnepaneel. Heb je geen zonnepanelen, of wil je (tijdelijk) extra capaciteit toevoegen, bij voorbeeld bij inzet van een inverter, dan sluit je dit paneel met zijn eigen lader direct aan op de accu. Op zich is dat niet nieuw, maar dit demo paneel (dat pas over een tijdje in de verkoop gaat) betreft een verbeterde versie: kleiner, efficiënter en van een duurzamer kwaliteit. Innovatie – altijd leuk.

Een andere aanbieder van zonnepanelen bouwt ook hydraulische levelsystemen en LPG in. We krijgen te horen dat zij momenteel een app ontwikkelen die niet alleen de toestand van de zonnepanelen, maar bv ook je gasvoorraad en je bandenspanning kan tonen. Alle info bij elkaar op één scherm, dus. Zij hopen de app werkend te kunnen tonen op de Caravana (23 t/m 28 januari in Leeuwarden).

Wat biedt deze camperbeurs nog meer?

Verder doen we de nodige kennis op over nano-was, standkachels op Diesel, speciaal kookgerei, CB-bakkies, portofoons, satelliet- en andere antennes, draadloze telefoonladers, overzetzonnebrillen, opblaasbare wiggen, elektrische voertuigen, bouw en verbouw van campers en georganiseerde reizen. Best veelzijdig, zo’n beurs!

Camperbeurs Hardenberg - Zes hallen met campers
Zes hallen met campers – Beurs Hardenberg

Veiligheid

En dan nog even een eyeopener: de mannen van een beregoed merk mechanisch versnellingslot zijn aanwezig met een aantal opengewerkte modellen. Als je daarover aan de praat raakt, besef je pas welk een vernuft en doorzettingsvermogen schuil gaan achter het ontwikkelen van dit soort sloten. Ze ontwikkelen ze niet alleen voor campers, maar ook voor personen- en vrachtvervoer van verschillende merken. Daarbij gaat het niet alleen om deursloten, maar ook motorkap sloten en sloten voor de laadruimte van bestelauto’s.

Ieder merk heeft een andere oplossing nodig. Continue innovatie is dus het devies. Bij iedere vernieuwing in de autobranche zoekt het criminele circuit steevast naar nieuwe mogelijkheden om er met uw dure nieuwe voertuig van door te gaan. Met de verregaande automatisering van voertuigen wordt door hen met name gezocht naar nieuwe wegen om toegang tot de computer te krijgen. Soms is het afschroeven van een knipperlicht daartoe al genoeg. Of ze boren een gaatje ergens in je auto. Als ze maar bij de kabelboom kunnen komen, kunnen ze vaak al de computer overnemen. Reden temeer waarom verzekeraars korting geven als een mechanisch slot is geïnstalleerd, dat niet kan worden geopend via de boordcomputer!

In de wetenschap dat wij al zo’n slot in de camper hebben, rijden we met beurse benen, maar een tevreden gevoel de volle tweeënhalf uur van Hardenberg terug naar huis.

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons