Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper informatie » Verwijzingen » Landen » Europa » Alle Europese milieuzones bijeen op één site

Alle Europese milieuzones bijeen op één site

Eindelijk eens een goede bron waar alle milieuzones van Europa bijeen zijn gebracht in een overzichtelijke en inhoudelijk goed onderbouwde website: urbanaccessregulations.eu.

Helaas schort er nog het een en ander aan de machinevertaling (en ja, we weten het: wij maken er ook gebruik van op onze site 🙂 ).

Machinevertaling

Zoals zij zelf de Nederlandstalige versie van de site aankondigen: “De enige complete, betrouwbare bron voor alle Europeanen Lage-emissiezones, congestie opladen & stadsverkeer Beperkingen. Alles wat u nodig heeft om één plaats te kennen“.
De menselijke vertaling luidt: ” De enige complete, betrouwbare bron voor alle Europese milieuzones, fileheffing en stedelijke verkeersbeperkingen. Alles wat je nodig hebt bijeen”.

Kortom, als je het Engels machtig bent, zouden wij aanraden de site in het Engels te bekijken (de default taal van de site). We voegen toch een link naar de Nederlandstalige versie bij.
Niettemin is het inderdaad de beste en meest uitgebreide bron die we tot op heden zijn tegen gekomen.

Alle begrippen worden uitgebreid uitgelegd en per land wordt het systeem besproken, inclusief links naar naar nadere informatie en het kopen van van milieustickers.

Kaart

Maar het mooiste (vinden wij) is de digitale kaart met alle milieuzones. Per zone is met kleuren aangegeven wat voor een zone het betreft en onder de kaart vind je informatie over ieder aspect.

Milieuzones in Europa
Milieuzones in Europa

Hoi, helaas is ook de site die jij noemt niet compleet, volledig of actueel, in ieder geval voor Frankrijk. Ik mis bijvoorbeeld de zones in de Drôme en de Isère, die in ieder geval in theorie zelfs de Autoroute du Soleil kunnen omvatten.

@camper_toerist

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons