Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Tips/Tricks/Hacks » Tips: Gebroken gasveer

Tips: Gebroken gasveer

In deze rubriek bespreken we tips en handigheidjes die we zelf hebben bedacht, maar als we goede hacks van anderen tegen komen zullen we zeker met je delen.

Probleem

En toen was ineens de gasveer van de garage kaduuk. OK, hij kreeg een aardige klap van de wind, maar de ophanging was al verbogen toen we deze kar kochten. Je kon er dus op wachten. Maar goed, hoe zorg je dàn dat de garagedeur niet uit zijn hengsels klapt?

Gebrioken gasveer

Onze tips

Oplossing voor gebroken gasveer

Gelukkig hadden we nog een zak tie-wraps liggen. Niet van die dunne, maar behoorlijk stevige.Die hebben we aan elkaar gelust tot een verende ketting. Het mooie is, dat je gewoon de speling iets kunt verminderen door een of twee van die lussen wat strakker te trekken.

Via de dealer hebben we een nieuwe gasveer besteld bij Carthago. Gelukkig rekenen ze hier eens niet de hoofdprijs voor. Het duurde wel vier maanden voordat hij er was.

Je kunt natuurlijk ook een vervangende veer bij een ijzerwarenzaak halen. Let dan wel op dat je:

  • het zelfde type veer hebt (je hebt trekveren en duwveren) met:
  • een zelfde sterkte
  • de zelfde lengte
  • het zelfde bevestigingsmechanisme

De reden dat wij de veer bij de dealer hebben besteld is dat we niet de zelfde maat kogelgewrichten konden vinden, waardoor de totale lengte anders zou worden.

Ik denk dat we de noodoplossing met tie-wraps gewoon nog even als backup naast de nieuwe gasveer laten zitten 🙂 .