Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper reisblogs » Sevilla 2021-12-20
Sevilla

Sevilla 2021-12-20

Toeristen

Hoewel we ons niet als toeristen.maar als reizigers beschouwen, moeten we toegeven dat het bezoeken van steden zoals Córdoba en Sevilla wel onder de kop ’toerisme’ vallen.

Het is ons inmiddels wel duidelijk geworden dat we dit soort sten maar met een midweekje vliegen moeten doen. Of in ieder geval veel beter voorbereiden.

Eenmaal Sevilla ingereden voelen we ons opgesloten en overweldigd. Je weet gewoon niet waar je kijken moet. Als je al kunt kijken in het drukke verkeer. In Córdoba hadden we dit minder. Ten eerste gingen we daar met de bus naartoe, ten tweede ligt alles in de oude binnenstad daar veel dichter bij elkaar en ten derde waren daar veel minder toeristenwinkeltjes (in ieder geval waren ze niet open omdat we ’s morgens vroeg gingen).

Sevilla is veel drukker en luider. Maar goed, we zijn er even, dus dan toch maar wat bezienswaardigheden bekijken.

Plaza de España

We starten op het Plaza de España gebouwd in het Maria-Luisapark in 1929 voor de Wereldtentoonstelling. Niet oud dus, maar evengoed wel mooi. Het lijkt wel Venetië!

Metropol Parasol

We rijden verder richting de ‘Setas de Sevilla’ (de paddenstoelen van Sevilla) omdat we dit imponerende 26 meter hoge houten bouwwerk graag willen zien. Op het plein Plaza de la Encarnación van Sevilla staat ‘Metropol Parasol’, zoals het officieel heet (wij vinden dat een beetje een Efteling titel, maar goed…).

Dit in 2011 geopende bouwwerk is ontworpen door de Duitse architect Jürgen Mayer, die een ontwerpwedstrijd won om het plein nieuw leven in te blazen.

Naast de kunstzinnige architectuur, heeft het bouwwerk nog verschillende functies: schaduw geven op het plein, een ondergronds Antiquarium, een groenten- en fruitmarkt, een een groot plein voor culturele evenementen, horeca en een wandelpad met een prachtig uitzicht over het centrum van Sevilla.

Kathedraal

De volgende bezienswaardigheid was de Gotische Kathedraal van Sevilla met zijn Moorse klokkentoren. Binnenin is het graf van Columbus te vinden. Mocht je er zin in hebben kun je een ritje maken met de paardenkoetsen, die hier in overvloed voor je klaar staan.

Torre del Oro

We laten je nog even wat random gevels en stadsgezichten zien om de rit te eindigen bij de Torre del Oro. Daarna gaan we weer terug naar de ‘CP’ (zeg maar parkeerplaats) aan de haven. Morgen weer verder!

Volgende etappe Antequera

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons