Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper reisblogs » Antequera 2021-12-21
Torcal de Antequera

Antequera 2021-12-21

Antequera

We zijn op doorreis en hebben één dag in Antequera. We besluiten niet de stad in te gaan. Ook de Dolmens (hunebedden) en het Alcazaba laten we links liggen. We rijden direct door naar waar we wel voor komen:

Torcal de Antequera

Het is een pittige klim met de camper, de berg op. Onze 3 liter motor kan de klim best aan, maar de wegen worden steeds smaller en we zijn een beetje bezorgd dat we een andere camper, bestelbus of vrachtwagen als tegenligger krijgen. Gelukkig gebeurt dat niet en met personenwagens kan het nèt.

Maat dan zijn we er toch echt: Torcal de Antequera, een natuurpark op een karst gebergte. Het lijkt ewl een soort maanlandschap. Intrigerende rotsformatie, prachtige vergezichten over de dalen. Je kunt hier ongetwijfeld een dag doorbrengen. Helaas is het al middag en dus no such luck…

Op de rotsen zien we talloze Iberische steenbokken. Wat een voorrecht!

Het is verrassend rustig hier boven op de berg. Er zitten wat wandelaars in het restaurantje en er lopen wat families met kinderen rond. Ook zijn er een paar waaghalzen die op de rotsen rondlopen. Dat is vast niet de bedoeling,maar wie houdt ze hier tegen?

Camperplaats

Er is geen camperplaats met faciliteiten, maar aan de rand van Antequera is een parkeerplaats waar campers mogen parker het stadje. We hebben genoten!

Volgende etappe

Embalse de Béznar

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons