. Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo AchterzijdeCamper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper reisblogs » La Semnadisse 2021-09-22-/24
Camping La Semnadisse

La Semnadisse 2021-09-22-/24

Rust!

We zijn toe aan een rustpauze. Even lekker in de zon zitten en een wasje draaien. We checken de apps en vinden geen geschikte campingplaats op de route. Dan maar zoeken met Google Maps en Google Earth. Uiteindelijk vinden we een camping, een beetje achteraf, in Rimondeix, genaamd La Semnadisse. Open tot eind september, dus nog open…

Toon je waardering en abonneer je. Het is gratis en je helpt ons er echt mee!
Je dingt automatisch mee als we een winactie organiseren en je krijgt bericht als er een nieuwe post online gaat.

We bellen of er nog plek is en krijgen een meneer aan de lijn met een duidelijk accent, maar welk accent? We vragen of hij Engels spreekt. “Ja, maar ook Nederlands”. Het is Alastair en hij vertelt ons dat er plek zat is. Mooi, dan komen we er aan. Het is even rijden, maar we denken om een uur of drie. “Prima, dan sluiten we de elektriciteit en het water weer aan”.

Eh, zij hij nou net dat de camping leeg is? Ja, dat blijkt bij aankomst zo te zijn. We zijn de enige gasten en Iris vertelt ons dat we waarschijnlijk ook de laatste gasten zijn. Niet alleen van het seizoen, maar voor altijd. Eind van de maand tekenen ze het contract voor hun nieuw huis in Frankrijk. Ze stoppen na dertig jaar, maar dragen de camping over aan een nieuwe eigenaar.

Leuk feitje is, dat we horen dat zij vroeger ook in Leiden gewoond hebben op een steenworp afstand van waar wij nu ons onderkomen hebben. We brengen er een relaxte tijd door en laden de accu even op. Fijn is ook het meertje beneden aan de camping. Vissen mag, maar terugzetten in verplicht. Maar we vissen nooit voor de ‘sport’. Als bioloog kan André de lol van ‘sport’vissen niet inzien. Dat is gewoon vissen pijn doen voor je eigen plezier. No Way! Als we vissen is het om de vangst op te eten. Wel jammer, want er zitten een paar joekels van karpers in het water.

Achtergrondwerk

Het blijkt toch wel wat veel. Reizen zonder planning, maar wel rekening moeten houden met fysieke grenzen. Niet te veel in de bergen; niet te lange ritten; graag op loop- of fietsafstand van plaatsjes; er moet ook wel wat te doen of te zien zijn.

Tegelijkertijd doen we veel achtergrondwerk. We maken veel foto’s voor ons blog, Facebook, Instagram en Twitter. Die moeten allemaal geselecteerd, nabewerkt en geüpload worden (wifi opzoeken!) en de teksten van de blogs moeten ook nog verzorgd worden.

Gelukkig schrijft André vrij vlot, maar zijn type skills laten te wensen over, waardoor het toch altijd twee keer zo lang duurt als nodig. Er moeten natuurlijk ook nog weetjes worden opgezocht op internet of uit de brochures van de plaatselijke toeristenbureaus.

Productbesprekingen

En dan zijn er natuurlijk de product besprekingen.

Camper Security Bar

De Camper Security Bar was een eitje. Op tijd binnen, zó geïnstalleerd en nog thuis een filmpje van gemaakt. Eh oh ja, daar mag ook nog wel eens op geoefend worden…. Filmpjes snijden en bewerken, etc. ook dat nog. Nou ja, misschien went het en gaat dat mettertijd ook een stuk vlotter.

Secure Sleep Inbraakalarm

Een ander verhaal is het met het Secure Sleep inbraakalarm. Dat arriveerde een dag voor vertrek, toen we druk waren met inpakken en reisvoorbereiding. Dat moest dus tijdens de reis geïnstalleerd worden. Snel toch nog maar een boormachine mee.

Maar er waren toch nog wel wat andere benodigdheden: wat te denken van kit. We moeten immers de draden en/of de sensoren naar buiten leiden en dat moet wel waterdicht afgekit worden. Onderweg dus op zoek naar een camper- of botenwinkel. Het lukt ons uiteindelijk in Moulins een kampeerwinkel te vinden die Sikaflex hebben…. Maar: geen kitspuit. En die hebben we ook niet in de camper.

De rustperiode in La Semnadisse kunnen we dus uiteindelijk niet gebruiken om de Secure Sleep te monteren. We kunnen we wat onderzoek doen. Waar komen de sensor en het LED waarschuwingslicht? Welke route geven we de kabels door de camper heen? Et cetera. Het uitvoerende werk moet wachten tot we een doe-het-zelf zaak ergens langs de route vinden.

Wordt vervolgd…

Volgende etappe(s): Padirac, Rocamadour, Montauban en Tarabes

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons