Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper reisblogs » Douro vallei & Cinfães 2022-11-13
Bocht van de Douro bij Eira do Melo

Douro vallei & Cinfães 2022-11-13

Vanaf Porto trekken we weer landinwaarts door de Douro vallei.

Douro vallei

De rit richting Cinfães is toenemend spannend. Je wordt als het ware de atmosfeer van de Douro vallei ingezogen. We moeten wel zeggen dat we verwacht hadden echt langs de Douro te kunnen rijden, maar er is niet echt een doorgaande weg op dit traject. Overigens is NO-MAD zwaarder dan 3,5 ton en 7,35 m lang. Dan wil je niet vast komen te zitten op lokale wegen. Het gaat ook vrijwel gestaag omhoog en de weg waar we op zitten is smal genoeg voor ons… Maar zoals je ziet aan de foto, hebben we de Douro toch echt wel gezien 🙂

Bocht van de Douro bij Eira do Melo
Bocht van de Douro bij Eira do Melo

Cinfães

Cinfães ligt op een glooiende heuvel met uitzicht op de rivier de Douro (hoewel je daar wel naar moet zoeken) en wordt in het zuiden begrensd door Serra de Montemuro. De geschiedenis van Cinfães is verbonden met de Tempeliers, die hier bolwerken bezaten. Verder hebben diverse bevolkingsgroepen talloze sporen achtergelaten, waaronder de Romeinen. Zij waren het, die er  een aantal bruggen bouwden.

Alexandre de Serpa Pinto, een beroemde ontdekkingsreiziger van het Afrikaan continent, is de bekendste inwoner van Cinfães en het dorp bezit dan ook een Serpa Pinto museum. Het landschap in de vallei is van een immense schoonheid, maar het moet gezegd… de late herfst begin winter is niet het meest gunstige tijdstip om de Douro vallei te bezoeken.

De laatste jaren staat de Douro-regio steeds meer in de belangstelling. We begrijpen dat Cinfães fors heeft geïnvesteerd in het toerisme, met name op het gebied van watersport, natuur, gastronomie, wijnen en ambachten. De omgeving is een als werelderfgoed erkend cultuurlandschap.

  • Belden bij het Serpa Pinto museum

Als wij er aankomen is er echter weinig te doen. Het is dan ook nog eens zondag. Een paar inwoners hangen rond bij de enige lokale kroeg die open is. We maken een rondje door de stad, maar vinden het maar koud. De camper staat op een grote parkeerplaats die ook dienst doet als marktplein, maar nu grotendeels verlaten erbij ligt.

  • Cinfães
  • Igreja Matriz de Cinfães
  • Igreja Matriz
  • Neerkijken op de Douro
  • Camperplaats Cinfães

Dat vinden we helemaal niet erg. Cinfães is voor ons een doorgangshaven. We zien wel uit naar de volgende etappe, die ons naar Lamego zal voeren.

Volgende etappe dus: Lamego

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons