Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper reisblogs » Overwinteren 2022-2023 » Castro Verde 2022-12-02/17

Castro Verde 2022-12-02/17

Terug in Castro Verde

Castro  Verde, daar zijn we vorig jaar ook geweest, maar we landden er dit jaar weer. Het is dan ook een ideale springplank om de afstand naar de Algarve te overbruggen. Verder is het baaje slecht weer en we maken een simpele berekening: 5 euro per dag minder betalen voor betere faciliteiten dan aan de Algarve is niet verkeerd als je door het weer toch grotendeels in je camper blijft zitten omdat het daar immers ook bar en boos is.

CP

Verblijven op de CP in Castro Verde is overigens geen straf. Er is genoeg plaats en de faciliteiten zijn prima. De CP ligt op loopafstand van de stad en direct in de buurt is een prima eettent (O Bombeiro), waar het goed eten is voor een fijne prijs. Ook vlak bij de CP ligt een verlaten aparthotel, waar we natuurlijk ook even moesten urbexen.

 • Castro Verde urbexen

Grote Trap

De omgeving van Castro Verde is groen en glooiend en leent zich prima voor fietstochten, zeker als je met de camper even een paar kilometer verderop rijdt (om een rit met de fiets over de snelweg te voorkomen). Vanuit Entradas, bij voorbeeld, kom je direct in een mooi gebied waar zich veel vogels ophouden, waaronder de Grote Trap en de Kleine Trap. Breng wel een goede vogelkijker mee. Vorig jaar waren er geen Grote Trappen in de buurt op het moment dat wij er waren. Dit jaar zagen we één Grote Trap op meer dan een kilometer afstand en met wat kunst en vliegwerk kun je op de foto inderdaad een vogel herkennen :). Er zijn trouwens voldoende leuke andere vogels die je hier ook kunt spotten.

 • Grote Trap nabij Estradas ver weg
 • Grote Trap nabij Estradas

Olielampenmuseum

Een leuk tripje dat we vorig jaar ook niet hebben gedaan, is een bezoek aan het olielampenmuseum (Museu da Lucerna). Musea: altijd goed om een regenachtige dag in door te brengen. Er zijn in deze buurt legio Romeinse olielampen gevonden. Dan zou je denken ‘ja, en?’, maar het blijkt dat er héél veel verschillende versieringen op deze lampen werden aangebracht. We waren oprecht blij verrast.

 • Museu da Lucerna, Castro Verde
 • Romeinse olielamp
 • Olielampenmuseum

Os Ganhões

Wat we vorig jaar ook niet deden (kon ook niet) was een bezoek aan het theater brengen ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de Alentejo zanggroep Os Ganhões. Deze avond werden ze bijgestaan door een aantal grootheden van de Portugese fado, zoals Dulce Pontes, Ricardo Ribeiro en Napoleão Mira.

Vogels

Verder hebben we op een van de iets drogere dagen een wandeling gemaakt langs de randen van Castro Verde, waar veel boomgaarden staan. Ook dan zie je de mooiste vogeltjes met net weer andere belichting dan op zonnige dagen. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, zullen we maar zeggen. Naast die glimp van de Grote Trap hebben we ook vogels als de Ransuil, de Blauwe Ekster, de Kuifleeuwerik, de Zwarte Spreeuw, de Europese Kanarie en een grijze Merel gezien.

 • Castro Verde Ransuil
 • Castro Verde Kuifleeuwerik
 • Castro Verde Europese Kanarie
 • Castro Verde Blauwe Ekster
 • Castro Verde Kievit
 • Castro Verde Roodborsttapuit
 • Castro Verde Witte Kwikstaart
 • Castro Verde Zwarte Spreeuw
 • Castro Verde Grijze Merel

Castro Verde : Omgeving

Je hoeft je dus in Catro Verde bepaald niet te vervelen. Ook als je van landschappen houdt is de omgeving va harte aan te bevelen.

Volgende etappe: Algarve

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons