Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper informatie » Andere infobronnen » NO-MAD camper databases » Camperwasplaatsen in nabij Duitsland
camperwash

Camperwasplaatsen in nabij Duitsland

Actuele en complete lijst

Wij hebben in 2018 een behoorlijk complete lijst samengesteld van camperwasplaatsen in Nederland. Deze lijst breiden we nu uit met (voorlopig aparte lijsten met) wasplaatsen voor campers in België en nu dus camperwasplaatsen in nabij Duitsland. Dat wil zeggen: voornamelijk de twee deelstaten die aan Nederland grenzen: Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen. Voor onze Duitse bezoekers: wat jullie een Wohnmobil of Kastenwagen noemen, heet in Nederland een camper, buscamper of kampeerwagen.

Zoals altijd zijn we zelf maar begonnen met het verzamelen van gegevens van websites. We zoeken dan op waschanlage èn wohnmobil. Niet alle gevonden aanbieders geven evenveel informatie. Met name ontbreekt het bij een aantal aanbieders aan een prijslijst. Er wordt vaak een globale beschrijving gegeven van de te leveren diensten, maar die kunnen uiteindelijk afwijken. Dat is op zich niet gek, omdat het hier veelal om aanbieders van Truckwash gaat en er natuurlijk heel veel verschillende soorten vrachtwagens zijn. Het rare is, dat campers en caravans wel genoemd worden als doelgroep, maar dat slechts enkele aanbieders de nodige aandacht besteden aan specifieke camperwash aspecten. Persoonlijk zouden wij niet snel naar een aanbieder gaan die campers er ‘even bij’ doen. En al helemaal niet als er geen heldere prijslijst aangeboden wordt.

Sommige aanbieders beschikken over een weegbrug, tankmogelijkheid, luchtpomp en dergelijke. Dat is nuttige info voor camperaars. Ook wordt soms de maximale hoogte en breedte van de wasstraat vermeld. Ook niet onhandig.

LET OP! De vermelde prijzen kunnen betrekking hebben op geheel verschillende diensten en zijn ter info bijgevoegd.

Doen jullie mee?

Hebben jullie zelf ervaringen met camperwash aanbieders in Nederland, België of nèt over de grens met Duitsland? Ken je er nog meer dan in onze lijst staan? Heb je aanvullende relevante informatie? Geef dat dan aan ons door op “camperwash AT no-mad.nl”

Heeft u zelf een camper wasgelegenheid en wilt u zich aanmelden? Het format van de tabel vind u op deze pagina.

  • Een camperwash definiëren wij als een fysieke plek waar campers gewassen kunnen worden, of dit nu met de hand is, met een camper wasstraat , rollover of in een zelfbediening wasbox.
  • Bedrijven die (alleen) op locatie komen om de camper te wassen nemen we niet op.
  • Een camper is iedere vorm van kampeerauto mét motor. Caravans zijn niet in scope.
  • Wasboxen waar van gesteld wordt dat ze ook geschikt te zijn voor campers nemen wij alleen op indien de wasboxen aan de bovenzijde open zijn. Gesloten wasboxen alléén indien de afmetingen ook vermeld zijn.

De gegevens zin steeds aan verandering onderhevig. Wil je de informatie delen dan is een link naar deze pagina het handigst. Plaats svp altijd een bronverwijzing naar www.no-mad.nl. Er zit best wel wat werk in deze tabel en er komt gegarandeerd nog aanvullend werk bij. Daar willen we graag ook de credits voor hebben 🙂 Dank!

Gebruiksaanwijzing

LET OP! Er zijn alléén wasplaatsen vermeld, die expliciet op hun website zeggen geschikt te zijn voor campers. Dit is van belang voor aansprakelijkheid bij eventuele schade. Niet vermeld is ook niet aansprakelijk. Vind je geen wasplek bij jou in de buurt op onze kaart? Probeer het dan met deze (niet door ons gecontroleerde) kaart.

Bekijk in Google Maps

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons