. Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo AchterzijdeCamper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper informatie » Camperwasplaatsen in Nederland
camperwash

Camperwasplaatsen in Nederland

Actuele en complete lijst

Wij hebben een behoorlijk complete lijst samengesteld van camperwasplaatsen in Nederland. We schrijven alle wasplaatsen 1x per jaar aan om de database compleet en actueel te houden. Inmiddels hebben we ook lijsten voor België en Duitsland.

Toon je waardering en abonneer je. Het is gratis en je helpt ons er echt mee!
Je dingt automatisch mee als we een winactie organiseren en je krijgt bericht als er een nieuwe post online gaat.

Bij een aantal aanbieders ontbreekt het aan een prijslijst. Er wordt vaak een globale beschrijving gegeven van de te leveren diensten, maar die kunnen uiteindelijk afwijken. Dat is op zich niet gek, omdat het hier veelal om aanbieders van Truckwash gaat en er natuurlijk heel veel verschillende soorten vrachtwagens zijn. Het rare is, dat campers en caravans wel genoemd worden als doelgroep, maar dat slechts enkele aanbieders de nodige aandacht besteden aan specifieke camperwash aspecten. Persoonlijk zouden wij niet snel naar een aanbieder gaan die campers er ‘even bij’ doen. En al helemaal niet als er geen heldere prijslijst aangeboden wordt.

Bedenk dat een camper iets héél anders is dan een vrachtwagen of bestelbusje. Kunststof ramen en dakluiken, ventilatieopeningen (bij voorbeeld koelkastroosters) en structuren op het dak, zoals satellietschotel en eventueel airco. Dat kun je niet zomaar zonder beschadigingen met een standaard wasstraat doen. De aanbieder dient goed te weten hoe hij hiermee om dient te gaan en eventueel speciaal materiaal hiervoor te hebben. Wij vinden dat de website van de aanbieder hier uitgebreid op in zou moeten gaan. Vaak is dit niet het geval

Slechts een enkele aanbieder heeft wèl begrepen wat camperaars zoal willen. Zo heeft één aanbieder een sanizuil op het terrein en beschikken er twee over een weegbrug. Dat is nuttige info voor camperaars. Ook wordt soms de maximale hoogte en breedte van de wasstraat vermeld. Verder vermelden we andere diensten, zoals tanken, matten kloppen, stofzuigen, was doen, hondenwasserette, restaurant, etcetera.

LET OP! De vermelde prijzen kunnen betrekking hebben op geheel verschillende diensten en zijn ter info bijgevoegd.

Doen jullie mee?

Hebben jullie zelf ervaringen met deze camperwash aanbieders? Ken je nog een camperwasplaats in Nederland die niet in ons overzicht voorkomt? Heb je misschien aanvullende relevante informatie? Geef dat dan aan ons door op “camperwash AT no-mad.nl”.

Heeft u zelf een camper wasgelegenheid en wilt u zich aanmelden? Het format van de tabel vind u op deze pagina.

  • Een camperwash definiëren wij als een fysieke plek waar campers gewassen kunnen worden, of dit nu met de hand is, met een camper wasstraat, rollover of in een zelfbediening wasbox.
  • Bedrijven die (alleen) op locatie komen om de camper te wassen nemen we dus niet op.
  • Een camper is iedere vorm van kampeerauto mét motor. Caravans zijn niet in scope.
  • Wasboxen die zeggen ook geschikt te zijn voor campers nemen wij alleen op indien de wasboxen aan de bovenzijde open zijn, of als de afmetingen van een gesloten box expliciet vermeld zijn.

Deze tabel wordt jaarlijks geactualiseerd èn wanneer een mutatie wordt doorgegeven.
Wil je de informatie delen dan is een link naar deze pagina het handigst en plaats s.v.p. altijd een bronverwijzing naar www.no-mad.nl. Er zit best wel wat werk in deze tabel en er komt gegarandeerd nog aanvullend werk bij. Daar willen we graag ook de credits voor hebben 🙂 Dank!


Klik op de kaart om deze te gebruiken

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons