Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camperproducten & -diensten » Camperbanden: nieuwe ‘schoenen’ voor je camper.

Camperbanden: nieuwe ‘schoenen’ voor je camper.

Na 8 jaar werd het tijd voor nieuw schoeisel voor onze NO-MAD.
Niet dat onze camperbanden niet meer door de APK zouden komen, maar toch… acht jaar oud en micro-scheurtjes. Bij een klapband gaat de verzekering vrijwel zeker moeilijk doen (daar kun je eigenlijk wel ‘verzekerd’ van zijn). Trouwens, die brief van de RDW lag er al. Dan meteen maar even wat groot onderhoud laten doen.

Wat een service!

We schrijven niet zo vaak over bedrijven, maar ditmaal maken we maar eens een uitzondering voor een fraai staaltje ‘bedrijven ecosysteem’.
Dat je camper voor de APK door de garage bij je stalling wordt opgehaald en weer wordt teruggebracht vinden we toch wel een hele fijne service. Dat scheelt ons iedere keer toch weer een hoop tijd. Zeker omdat we niet direct ‘om de hoek’ wonen.

Onze NO-MAD staat bij Stalling Rust Roest in Koudekerk a/d Rijn en wordt keurig ieder jaar door Auto Zagato uit Alphen a/d Rijn voor de APK opgehaald en teruggebracht. Ze zijn – de naam zegt het al – gespecialiseerd in Italiaanse wagens. Dat is voor de APK geen must, maar onze Carthago heeft een Duits lichaam met een Ducato hart, dus het is wel mooi meegenomen.

Rust Roest is trouwens ook een fijn bedrijf. Aardige lui en schappelijke prijsstelling. Op het terrein zit zelfs een BOVAG garage waar je terecht kunt voor regulier onderhoud aan je camper en voor het in- en opbouwen van accessoires. Rust Roest staat uiteraard vermeld in onze database met camper stallingen.  

Type camperbanden

Ondanks dat de camper is gehaald en weer wordt teruggebracht, zijn we vandaag toch even bij Zagato langs gegaan om de nieuwe camperbanden uit te zoeken. We laten ons graag adviseren over zaken waar we zelf niet veel vanaf weten. We willen gewoon goed spul waar we mee vooruit kunnen. Het zijn in overleg Continental M+S (Mud+Snow) banden geworden. Je weet ten slotte niet op voorhand welke omstandigheden je tijdens je reizen tegen gaat komen. We hebben er meteen ook nog een nieuwe startaccu in laten zetten, want die deed ook al een tijdje moeilijk.

Nieuwe camperbanden
NO-MAD op zijn nieuwe ‘pattas’

Andiamonos!

Met zijn nieuwe Continental Vanco’s is NO-MAD weer klaar voor jaren vol nieuwe avonturen. We hebben trouwens nog wel wat nieuwe spullenboel nodig, dus moesten we binnenkort maar weer eens met onze nieuw beschoeide ‘boodschappenwagen’ gaan shoppen…

PS: Dit artikel bevat geen betaalde inhoud.