Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper informatie » Andere infobronnen » Landeninfo » Spanje » Boete-vrij in Spanje overnachten of kamperen

Boete-vrij in Spanje overnachten of kamperen

In Spanje is het door verschillende nationale, regionale en lokale wetten erg ingewikkeld om te weten waar je vrij (=gratis) kunt kamperen of overnachten. Doe je het niet goed, heb je al gauw een boete aan je broek hangen.

Daarom is het begrip ‘gecontroleerd kamperen’ gecreëerd. Dat zijn begrensde gebieden met hygiënische voorzieningen, afvalinzameling, drinkwater … De mogelijke ontwikkeling ervan is in handen van de gemeenten gelegd.

Waar bevinden zich die “vrije”, gecontroleerde kampeerterreinen?

Sinds enige tijd is een samenwerkingskaart ontwikkeld waar vrije of gecontroleerde kampeerterreinen worden verzameld in Spanje. Alleen 100% legale (dus boete vrije) zones worden weergegeven.

Op de kaart vind je verschillende gebieden:

  • Geel: kamperen is toegestaan.
  • Blauw: gratis schuilplaatsen waar te overnachten.

Je vind deze kaart hier.

Meer informatie hierover vind je hier (in het Spaans).

Let op: de hier besproken kaart is *niet specifiek* voor campers gemaakt, maar voor kampeerders / trekkers met tent. Wellicht dat er toch plaatsen bij zitten die voor camperaars interessant zijn. Doe echter eerst je huiswerk, voordat je ergens halverwege een berg staat met je camper…. Als er een plek voor je bij zit, kun je daar in ieder geval overnachten of kamperen zonder bang te zijn om een boete te krijgen.

Lees ook: