Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Onze inhoudelijke speerpunten » Camper & Gezondheid » Drinkwater in Europa – is het veilig?
Drinkwater

Drinkwater in Europa – is het veilig?

Drinkwater

In Nederland en België zijn we gewend aan goed en redelijk ‘bijsmaak vrij’ drinkwater uit de kraan. Dat is niet het geval in sommige andere Europese landen.Vaak wordt het drinkwater gechloreerd. Dat kan een milde chloorsmaak opleveren, maar op sommige plaatsen is het water echt niet te hachelen!

Drinkwater is in principe overal in Europa veilig, maar we raden je zeker aan een koolstoffilter voor je kraan te plaatsen als je het water uit je tank wilt drinken.

Sta je graag langere tijd vrij en heb je geen toegang tot leidingwater, dan heb je in warme landen een ander probleem, namelijk bacteriegroei in je verswatertank. Douche je ook met water uit je tank, dan heb je een bijkomend probleem: legionella, oftewel veteranenziekte ligt dan op de loer.
Wij hebben daarom en Tank-O3 geïnstalleerd. Die houdt het water in je tank (èn je leidingen) vrij van bacteriën. Best getest tegen Legionella. Niet goedkoop, wel uitstekend.

Lijst

Op water in het buitenland vind je per land tekst en uitleg over de kwaliteit van het drinkwater. Helaas is er geen grafisch ingang, Je moet de gegevens per land bekijken.

Kaart Europese landen

Op deze site vind je een overzichtskaart voor alle Europese landen. Ze maken wel gebruik van andere bronnen.

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons