Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper reisblogs » Losse reisblogs » September 2017: Monnickendam en Zeewolde

September 2017: Monnickendam en Zeewolde

Onze tweede trip met de camper had een specifiek doel, namelijk het bijwonen van het NKC camperfestival in Zeewolde. Het zou een kort rondje Noord-Holland en Flevoland worden. Na het bezoek aan een kampeerwinkel om wat spullen in te slaan, overnachtten we daar in de buurt.

Monnickendam

De volgende dag reden we door naar Monnickendam. We stonden op het parkeerterrein aan het Hemmeland, nabij Restaurant Mirror Paviljoen. Een prachtig recreatiegebied  met een strand, speelweide, wandelgelegenheid en uitzicht op de Gouwzee en Marken.

Monnickendam zelf is de moeite waard om eens gedaan te hebben. Je loopt de waterlandse zeedijk af en je bent al in het oude centrum. Als je van gerookte vis houd, ben je hier goed. Het hele dorp ruikt naar de gerookte paling.

Monnickendam - sluis
Monnickendam - mooi huis
Monnickendam - toren

Lelystad

Na Monnickendam staken we de dijk Enkhuizen-Lelystad over, maar naarmate we dichterbij Lelystad kwamen werd de lucht steeds donkerder. Ik wist niet dat er zoveel schakeringen groen-blauw-grijs waren! We waren blij van de dijk af te zijn en zagen maar af van buitenactiviteiten. De camperplaats is op de parking aan het Houtribhoekstrand. En terwijl de wind een poging deed om de dakluiken er af te slopen, deden wij de luiken toe…

CP houtribdijk

Zeewolde

En dat was maar goed ook want het zou best een latertje worden, de volgende dag. We hadden ons eigenlijk zonder verwachtingen voor het evenement aangemeld. Als je het niet probeert, kun je er ook geen oordeel over vellen.

Bij aankomst bleek het kampeerterrein nog al verzadigd te zijn door de hevige regen, de voorgaande dag. De verkeersregelaar verzuchtte nog “hoe zwaar zijn jullie?”. Voor ons was het een goede les om (achteraf) te leren dat je op dat soort terrein geen gas geeft, maar alleen de koppeling op laat komen… De streep is op onderstaande foto nog te zien.

Het zonnetje, dat inmiddels was doorgebroken, vond gretig aftrek bij de camperaars die massaal waren toegestroomd. Rond 17:00u ving het festival aan. Een welkomst prosecco, gezellig keuvelen met andere camperaars (je hebt zó aanspraak) en op de achtergrond werd de barbecue al aangestoken. De deelnemers brachten zelf hun eten en drinken mee en de organisatie zorgde voor de BBQ, de sauzen en de DJ. Later op de avond was er een fijne live band en er werd volop gedanst.

Csamperfestival - BBQ
dansen - gezelligheid

Na het door de NKC aangeboden ontbijt, stond er de volgende dag nog een wandeling door de natuur rondom de camping op het programma. Het loont om zonder verwachtingen ergens naartoe te gaan. We waren blij verrast met dit evenement, niet in het minst omdat er ook een nicht van Margret aanwezig bleek. Een onverwacht weerzien is altijd mooi!

boswandeling