Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper informatie » Andere infobronnen » NO-MAD camper databases » Propaan vulstations in Portugal

Propaan vulstations in Portugal

Duitse fles vullen

We hebben gezien dat het wèl mogelijk is je ‘Duitse’ propaanfles in Portugal te laten vullen met propaan. Of moeten we zeggen: ‘propaan’? We hebben voordat we op onze tweede 6-maanden trip door Europa vertrokken veel forums en facebookgroepen hierover geraadpleegd . Vorig jaar lukte het met twee volle flessen tot Ayamunto (Spanje). Daar konden we ze vullen voordat we Portugal binnen gingen. Op de terugweg nogmaals alles volgetankt en het gered tot we weer thuis waren.

Propaan vullen, ook in Portugal!

Vorig jaar hadden we véél beter weer dan dit jaar en dus kan je verwachten dat het gas er sneller doorheen gaat. We stonden al op het put een Portugese ruilfles aan te schaffen, maar gaandeweg kwamen we er in Viana do Castelo (en later in Alcobaça) achter, dat het wèl mogelijk is.

Deze plaatsen hebben we in een Google My Maps gezet, gebruik makend van de pluscode die Google zelf gebruikt.

Help mee!

We hopen dat je iets aan deze info hebt. Weet jij (uit eigen ervaring) plekken waar je je Duitse gasfles kunt laten vullen met propaan (dan wel met LPG)? Deel die plaatsen dan met ons. Stuur zo veel mogelijk gegevens (naam bedrijf, plaats, adres, GPS coördinaten en *liefst* dus ook de pluscode) naar “duitseflesvullen AT no-mad PUNT nl”.
Dank aan Henk B. en Tina R. voor de aanvullingen.

We hebben overigens naast een kaart met locaties in Portugal ook kaarten voor locaties in de Balkan en Griekenland:

Voor deze landen kun je het zelfde email adres gebruiken.

Oh, en dan nog een Tip van Tina:

Camping Technik Algarve (zitten op de camping in Armação de Pêra) ook een oplossing: die monteren een Duitse aansluiting op een Spaanse fles, of een Spaanse op een Portugese, weet ik niet meer, zoiets in ieder geval. Nadeel is dat je die fles dus nooit meer ergens anders kwijt kan.
Camperservice Portugal vervangt het Nederlandse systeem door het Portugese zodat je Portugese flessen kunt gebruiken. Da’s wél handig voor als je lang blijft.
Dank je wel, Tina voor de Tip!

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons