Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper reisblogs » Losse reisblogs » 2018-03: Zeeuws Vlaanderen en Tholen

2018-03: Zeeuws Vlaanderen en Tholen

Nadat we NO-MAD ‘uit het vet’ hebben gehaald, is de eerste trip van het jaar een rustig-aan reisje geworden. André heeft weliswaar zijn theorie examen voor het C1 rijbewijs gehaald, maar het praktijkexamen is nog niet ‘in de tas’. Vandaar dat wij -met het oog op ons lichte overgewicht- nog even binnen de landsgrenzen blijven. We hebben trouwens niet heel veel tijd beschikbaar, dus moet het reisdoel sowieso in de buurt zijn. Margret kan op het ogenblik niet fietsen en André wil graag eens naar Zeeuws Vlaanderen. We kiezen daarom CP’s die op loopafstand bij plaatsen liggen. Helaas werkt het weer niet echt mee. Veel regen en koud, maar gelukkig ook enkele zonnige perioden.

Sas van Gent

De uit Noordwelle afkomstige grootvader van André was vroeger o.a. in Sas van Gent gestationeerd als marechaussee. Hij is er uiteindelijk ook overleden. Reden genoeg om er eens een kijkje te nemen. De foto’s op internet beloven een pittoresk stadje. Helaas blijkt dat maar deels waar. Er zijn wel pittoreske gebouwen, maar er staan ook veel huizen en winkels leeg. Zelfs vervallen af en toe. Sommige zijn gesloten vanwege de narcoticawet. We beseffen ons dat we hier vroeg in het jaar zijn en dat de cafés en terrasjes in het zomerseizoen wel mensen zullen trekken.

De Camperplaats is momenteel nog gratis en fraai gelegen aan de Oostkade. De havenmeester vertelde dat binnenkort hier betaalde camperplaatsen zullen verschijnen. Het moet in het seizoen wel heel gezellig worden in Sas, om hier geld voor te gaan vragen.

Zoals gezegd, er is wel degelijk het een en ander te zien in Sas van Gent, maar in een uurtje ben je er wel doorheen.

Hulst

De CP is op een mix-parking, 100 m van de stadspoort gelegen (op achtergrond foto 1) en naast een groot winkelcentrum (op de achtergrond foto 2). Ook deze CP is gratis, maar in Hulst is wel veel te zien. Echter: voordat de pret kan beginnen, rijden we onze grijswaterafvoer aan gort op die betonnen richels. Die gaan we dus repareren en tussen de achterwielen plaatsen. Dat gebeurt ons geen tweede keer!

Een gezellig stadje, ook al in het vroege seizoen. Hulst is zonder twijfel het leukste van de plaatsen die we deze trip bezoeken. Het is een regionaal centrum voor toerisme en hier helemaal op toegesneden.

Ook ‘s-avonds zijn er lollige kiekjes te schieten. Sommige kroegen waren tjokvol en ook restaurants waren goed bezet, inclusief de (verwarmde) terrassen.

Saeftinghe

Na Hulst gaat het richting het Verdronken land van Saeftinghe. Een fraai natuurgebied waar je zelfs met je kaplaarzen in kunt waden. Voor wie niet voorbereid aankomt, is er gelukkig ook de mogelijkheid een route te wandelen op plankiers. Op het parkeerterrein van het informatiecentrum mag je niet overnachten, maar er zijn twee camperplekken bij het naastgelegen café. Mochten deze vol zijn, is er nog plek voor één camper in het verderop gelegen Paal.

Saeftinge is een 3580 ha groot schorrengebied aan de oever van de Westerschelde en schijnt het grootste brakwater schor van Europa te zijn. Het is vroeger wel bewoond geweest, maar door overstromingen en blankzettting in oorlogen zijn alle nederzettingen verdwenen (‘verdronken’, dus). Door de getijdenwerking zijn er vele geulen ontstaan.

Tholen

De laatste stop is Tholen. Ook zo’n stadje waar je mooie foto’s van ziet, Vooral de luchtfoto’s zijn prachtig, maar we vinden het ook hier wat kalig. Wederom zal dit liggen aan het seizoen. We willen ditmaal ons toilet legen en vers water innemen en verblijven dus op de betaalde CP (€ 12,50 en € 2,- voor stroom). Het moet gezegd: de sanitaire voorzieningen zijn prima.

Maar de camperplekken (volgens de havenmeester, pas nog bestraat) lopen nog al steil af. Onze Jumbo-keggen blijken niet voldoende om waterpas te komen. Water innemen en afvalwater lozen blijkt nog wel wat werk. Grijs water kun je er helemaal niet kwijt. Drinkwater is niet voorhanden aan de camperplaatsen, maar blijkt aan de passantenkade afgetapt te kunnen worden. Onze 20 m waterslang is nèt lang genoeg. Sta je een plek verder, is het een ander verhaal. Om je toilet cassette te legen moet je deze over de kasseien naar de passantensteiger rollen en deze helemaal aflopen. In een los depot (ongeveer borsthoogte) kun je de cassette legen. Voor het spoelen van cassette en depot staat er een putsemmer klaar…. Nu beginnen we de nautische connectie van campers te begrijpen…

En dan Tholen zelf. Laat de beelden voor zich spreken:

Zo, in een paar dagen bezoeken we een paar plaatsen in Zeeuws Vlaanderen en Tholen. Nu moeten we eerst een paar aanpassingen doen aan de camper. De grijswater afvoer repareren, halogeen lampen vervangen door LED, TankO3 installeren, netten (meer opslag) ophangen aan plafond, verroest sierrekje in toiletruimte chroom spuiten, opklapbaar plankje maken op de rug van de zitbank (om klein spul op te kunnen leggen als we stil staan) en natuurlijk nog een 12 volt stopcontact monteren en aansluiten op de huishoudaccu. Dat houdt ons voorlopig wel weer even van de straat.

Durf te vragen 1)

Wij zijn op zoek naar sponsors om product reviews te doen. We zijn op zoek naar:

 • Foto- en video apparatuur (klein en handzaam, voor het maken van vlogs, dus selfie mode en afstandsbediening)
 • Dashcams Dronecams, Gimbals
 • Foto- en Video edit software
 • Handzame opslagmedia voor foto’s en video’s
 • Super Powerbanks
 • E-bikes
 • Camper navigatie
 • Zonne ovens
 • Houtgas ovens
 • Snorkelmaskers
 • etc.

Heb je connecties, Ben je zelf geïnteresseerd in sponsoring? Wil je adverteren? Neem vrijblijvend contact op!

Durf te vragen 2)

Meer volgers betekent interessanter voor sponsors. Daarom zijn we ook op zoek naar (veel) volgers. Deel onze site gerust, Of onze facebook, twitter of instagram pagina’s. Thanks, en tot het volgende blog!