Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper informatie » Andere infobronnen » Reisbudget: Hoeveel ga ik uitgeven?

Reisbudget: Hoeveel ga ik uitgeven?

Ben je van plan te gaan touren in het buitenland, dan is het verstandig na te denken over een reisbudget. Het Europees Statistisch Bureau, Eurostat, heeft de huishouduitgaven per productcategorie per land op een rijtje gezet. Wat betaal je voor je boodschappen in Polen? Wat kost een drankje in Noorwegen? Hoeveel goedkoper zijn schoenen in Spanje? Wat is jouw reisbudget? In dit overzicht zie je het prijspeil van de Europese landen ten opzichte van het gemiddelde van Europa (is gesteld op 100).

Let ook goed op de prijs van brandstof. Verder moet je natuurlijk ook nadenken over of je over tolwegen gaat rijden of met veerboten overgaat. Als je meer dan 3,5 ton weegt betekent dat vaak ook nog dat je een tolkastje moet aanschaffen voor de landen waar je doorheen rijdt. Natuurlijk hebben we in het verenigd Europa géén uniform systeem.

Besef dat een overnachting op een camperplaats of camping in sommige landen flink aan de prijs kan zijn en dat kan aardig aantikken als je in die landen ook nog eens niet in het wild mag overnachten.

Heb je een klein budget, informeer dan goed voor je op reis gaat!