Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper weegdagen » Op de weegschaal

Op de weegschaal

Wanneer

24/04/2022    
09:00 - 16:00

Waar

Verkeerspost Jabbeke
Gemeneweidestraat 10, Jabbeke, 8490

Evenement type

Tijdens de lente worden veel campers van stal gehaald en klaargemaakt om er weer op uit te trekken. Iedere eigenaar weet dat het gewicht van het voertuig uitermate belangrijk is voor het rijcomfort, je eigen veiligheid en die van je mede-weggebruikers. Tijd dus om je kampeerauto op de weegschaal te zetten.

Op zondag 24 april is iedereen uitgenodigd op de infodagen motorhomes en caravans van de Federale Wegpolitie Jabbeke. Er is een weegbrug beschikbaar om het gewicht van je mobilhome te laten nakijken. Ook helpt de politie je die dag verder met eventuele vragen omtrent laadvermogen, technische aspecten zoals nazicht van de werking van de lichten of profieldiepte van de banden, rijbewijswetgeving, ladingzekering, wegcode en wetgeving met betrekking tot overlading.

Je kan je doorlopend aanmelden. Het is belangrijk dat je je voertuig of voertuigcombinatie laadt alsof je op vakantie zou vertrekken. Vergeet ook zeker alle nodige boorddocumenten niet, zoals inschrijvingsbewijs, verzekeringsbewijs, keuringsbewijs en gelijkvormigheidsattest.

Ook Vlaamse Kampeertoeristen (de Vlaamse NKC) is op de weegdagen aanwezig om nieuwe kampeerders te informeren of om een babbeltje te slaan met geïnteresseerden.

Mocht je niet op de weegdagen van de Federale Wegpolitie geraken, op zaterdag 11 en zondag 12 juni organiseert VKT zelf een weegactie en gratis rijlessen. Meer informatie volgt via Kampeertoerist, de website en sociale media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *