Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
camper en milieu

Camper en Milieu

Camper en Milieu is één van onze drie speerpunten.
De andere twee zijn Camper & Gezondheid en Camper & Veiligheid.

In dit artikel willen we alle aspecten van camper en milieu eens op een rij zetten, en verwijzen we naar onze blogs over specifieke aspecten hiervan. Als we het hebben over camper en milieu, dan hebben we het over:

Een schoon milieu begint bij je zelf!

Het milieu gaat ons allemaal aan, en laten we wel wezen: we rijden met onze campers heel Europa rond om de mooiste plekjes te ontdekken. Die wil je toch ook zo mooi houden? De ouderen onder ons kennen nog wel de slogan “Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen de eigenaar van de plek de schillen en de dozen”.

Begin zelf met het milieu te beschermen. Wees milieu bewust. In veel landen wordt het afval gescheiden ingezameld. In de camper kun je makkelijk je afval gescheiden houden, want het gaat immers om kleine hoeveelheden afval. Doe dat dan ook en gooi het afval in de juiste container. Leave nothing but footprints, take nothing but photos and kill nothing but time..

Ligt er op een camperplaats of vrije overnachtingsplaats een hoop rotzooi? Natuurlijk heb jij die troep daar niet neer gegooid, maar overweeg eens om wat van die troep op te ruimen. Laat de CP schoner achter dan je hem aantrof. Als we dat allemaal doen, dan doe je jezelf en een andere een plezier. Het zelfde kan je ook doen als je een strandwandeling of natuurwandeling maakt. Neem een tasje of een vuilniszak mee en vul die onderweg met zwerfvuil. Kleine moeite, groot resultaat. Je lost het probleem van aso’s niet op, maar het zorgt er wel voor dat hun gedrag minder negatieve impact heeft op jou en iedereen die na jou op dat pad loopt. Een soort NL Schoon, dus, maar dan (ook) in het buitenland.

Een tip: koop bij een winkel zo’n grijper (of twee). Die nemen niet veel plaats in en daarmee kan je afval makkelijk oppakken zonder te hoeven bullen en zonder je handen vuil te hoeven maken.

Milieuvriendelijk reizen

Mocht je soms gewetenswroeging hebben over de uitstoot van jouw diesel, lees dan dit artikel eens.