.
Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo AchterzijdeCamper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper informatie » Andere infobronnen » Spanje, wat vinden ze daar van campers? Deel 2

Spanje, wat vinden ze daar van campers? Deel 2

Als je meer informatie wil hebben over hoe er in Spanje over campers en camperaars gedacht wordt dan is deze polemiek in de Spaanse kranten misschien een waardevolle informatiebron voor je. Dit is eel twee van de polemiek.

(Antwoord van Jesus Gallardo op Ignacio Suárez Zuloaga in de Spaanse krant “HOY”)

Campers in Spanje vormen geen bedreiging. Ze gaan naar steden en zorgen voor inkomsten voor bedrijven.

JESÚS GALLARDO
President van het Nationale Autonome Camper Platform (PACA)
Donderdag 9 juli 2020

Ik schrijf dit artikel in antwoord op het artikel dat Ignacio Suárez Zuloaga afgelopen zaterdag publiceerde, getiteld ‘De plaag van de Campers’, waarin hij de campers aanviel. Ik vertegenwoordig veel mensen die hij heeft beledigd en vernederd.

Over de schrijver van het stuk

Welk probleem heeft deze man gehad? Heeft een camper zijn hond overreden? Heeft hij aandelen in een camping, hotel of andere toeristische belangen? Of profiteert hij van de aandacht die de media aan campers geven? Zijn ongevraagde meningen zitten vol leugens, die alleen reageren op vermeende gevestigde belangen.

Campers vormen geen bedreiging voor Spanje

Campers vormen geen bedreiging op de campings of aanval op het milieu. De auteur van het artikel kent het verschil niet tussen parkeren en kamperen. Campers parkeren waar- en zoals elk ander voertuig. Ze kamperen op een legale manier op campings, waar ze tot 85% van de winst van deze accommodaties bijdragen.

Camperaars worden beschuldigd van bedreiging en misdaad tegen het milieu en landschap. Echter: dit is het resultaat van bebouwing:

  • het vernietigen van fauna,
  • het aantasten van natuurlijke bergen,
  • het creëren van campings in beschermde natuurgebieden,
  • het bouwen van hotels aan de kust in het publieke domein,
  • het gebruiken van maritieme en niet-geautoriseerde gebieden voor stedelijke doeleinden,
  • doekjes in het riool,
  • bleekwater, wasmiddelen, verf, medicijnen en zoveel objecten die het milieu schaden en aantasten.

Camperaars dragen hier niet aan bij en gooien dit soort spullen nooit weg. Dhr. Suárez Zuloaga beschuldigt hen valselijk van het doen van hun behoefte op de openbare weg.

Campers hollen Spanje niet uit, maar vullen het

Suárez Zuloaga zegt dat de campers Spanje (economisch) ‘uithollen’. Aangezien hij het verschil niet kent tussen leeg en leeggemaakt, zal ik een eenvoudige grammatica les geven. Leeg/leegte betekent “Er zijn geen of maar weinig mensen”, terwijl leeggemaakt “de handeling van het ledigen, dat wil zeggen iets leeg maken of –laten”. Camperaars gaan naar de stad om de winkels te vullen en inkomsten toe te voegen. Zij ‘vullen’ Spanje.

Ze eten minstens vier dagen per week lunch of diner in restaurants. Ze genieten van lokale gerechten en ambachten in kleine steden. Wat ze niet doen, is 80 euro uitgeven om twee mensen in een hotel te laten slapen. Camperaars hebben hun ‘hotel’ al van tevoren gekocht, wat de economie van ons land ten goede komt.

Ze hebben minimaal 50.000 euro uitgegeven, waarvan een deel naar de staatskas gaat en een ander deel naar de gemeenten. Ze dragen meer bij aan het land dan de auteur van het artikel.

Goed voor het milieu

Camperaars creëren directe en indirecte banen en laten geld achter dat andere toeristen nooit in hun hele leven zullen uitgeven. Hun ecologische huizen zijn motorvoertuigen die in alle opzichten voldoen aan de Europese milieuwetgeving en die van Spanje.

Is de schrijver ook tegen vrachtwagens of bussen, die meer dan 35 liter verbruiken? Tegen de dieseltreinen die in Spanje rijden? Of tegen de emissies van kerosine uit vliegtuigen? Tegen grote hotelketels die giftige gassen in de atmosfeer uitstoten? Hun gasten bewegen zich niet op de fiets binnen de steden, veel camperaars wel.

Een camper bezit een stevige hermetisch afgesloten afvaltank, waar geen geur uit komt. Ze verstoren niet de openbare orde in de steden.

Goed voor de belastingen

De camperaar betaalt gemeentelijke afvalbelasting waar hij is geregistreerd, maar maakt er geen gebruik van als hij op pad is. Hotelgasten doen dit niet, evenmin zij die naar appartementen, tweede huizen en dergelijke gaan. Camperaars scheiden hun afval en ze doen niets illegaals.

Heeft meneer Suárez Zuloaga ooit hotelgasten gezien die een ​​euro meenamen om te douchen op het strand of die na hun vakantie naar het stadhuis gaan om de waterrekening te betalen?

Geen enkele camper zal het uitzicht op de uitzichtpunten, de zee, de dennenbossen, de sterren en de vuurtoren waar u uw vakantie doorbrengt wegnemen.