Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper reisblogs » Losse reisblogs » Struikelen: Toeval bestaat!

Struikelen: Toeval bestaat!

Struikelen?

Struikelen? Wat is dat nou weer voor een titel?  De Engelse term ’to stumble upon’ staat voor een toevallige ontdekking. Figuurlijk ergens over struikelen dus. Je mag het voor mijn part ook ‘bijvangst’ of serendipiteit noemen. Noem het hoe je wilt. In dit blog gaat het over toevallige, ongeplande ontdekkingen tijdens het reizen met je camper.

Je kunt je voorstellen dat als je je reis tot in de puntjes voorbereidt, je alleen die dingen ziet die je tevoren hebt uitgekozen om te zien. Eigenlijk maak je je reis al bij de voorbereiding. Versta me goed: hélemaal niets op tegen! Maar dit is niet waar wij onze camper voor gekocht hebben. Wij willen struikelen.

Hoe kom je erop?

In 2014 hebben we met z’n tweeën in Australië een camperreis gemaakt. Omdat we ‘maar’ een maand de tijd hadden en Australië verschrikkelijk groot is, moesten we eigenlijk wel keuzes maken wat we wilden gaan bekijken. Niet in het minst omdat je ook weer op tijd je vliegtuig terug wilt halen. En dat is knap lastig als je nog een paar honderd kilometer van het vliegveld verwijderd bent op de dag van vertrek…

De eerste helft van de reis lukte dat bijzonder aardig en lagen we goed op schema. Maar toen brak het onweer uit, met de bijbehorende bosbranden. Opeens waren allerlei wegen niet meer toegankelijk. En dan moet je gaan improviseren. Daar hadden we niet bij stil gestaan en we werden er nog al door verrast. Positief verrast, mogen we wel zeggen. Met name, doordat de alternatieve route eigenlijk best een goede vervanging bleek te zijn voor de voorkeursroute. We kregen nu dingen te zien waar we niet op voorbereid waren en ons enthousiasme groeide er eigenlijk alleen maar door. Dit zouden we in Europa ook moeten gaan doen. Niet (of in ieder geval niet te veel) plannen en vaker ergens over struikelen.

Struikelen jullie wel eens?

We willen dit blog niet een eenrichtingsverkeer laten worden en alleen maar onze ervaringen opschrijven. Het lijkt ons ook fijn om jullie ervaringen met struikelen te horen.

Struikelen over leuke onbekende dorpjes

Die fraaie onbeschreven ruïne, dat obscure – maar o zo rustige – natuurgebiedje, die huisgestookte calvados bij dat boerderijtje, die verkeerd ingeslagen route met die fraaie uitzichten, dat leuke onbekende dorpje… Ga zo maar door. Misschien kan iedereen hier nog van leren. Wij zelf zeker, want wij zijn nog onervaren struikelaars.

Reageer

Je kunt alleen reageren op dit artikel als je je hebt geregistreerd. Registreren? Daar begin ik niet aan!
Wacht even: inschrijving levert op termijn misschien nog voordeel op. We organiseren af en toe giveaways. Weggevertjes van ons, om bij voorbeeld het behaalde aantal volgers te vieren of weggevertjes die door sponsors via ons worden aangeboden.

Jullie gegevens zijn in ieder geval veilig bij ons en worden NIET aan anderen doorgegeven. Registreren kan hier:

Vul svp beide velden in:
Loading

Horen we van jullie? Leuk!

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons