Naar Sevilla
Wil je vanuit de provincie Cádiz in Spanje naar Portugal rijden, dan móet je wel via Sevilla rijden. Best wel gek als je vanuit Sanlúcar de Barrameda wel met het pontje naar Doñana kunt. Maar juist dat nationaal park dat zorgt er dus voor dat je om moet rijden. De eerste brug over de Guadalquivir bevindt zich pas in Sevilla.
Nou ja, dan lassen we maar een paar dagen Sevilla in. Is bepaald geen straf… We zijn hier eerder één dag geweest op weg naar een eerder geboekt adres voor kerstmis. De stad is zó overweldigend dat je echt langer moet inplannen. We verblijven weer op de Area Autocaravanas Sevilla in de haven, vanwaar je makkelijk lopend of fietsend de stad in kunt.
Rondrit met de fiets
We rijden als eerste naar het bureau van toerisme om een kaart en folders te halen van de diverse attracties. We rijden daartoe langs de arm van de Guadalquivir, die zo’n beetje om de oude stad heen buigt. Je komt dan langs de Torre del Oro (een verdedigingstoren uit 1220), de replica van de Nao Victoria (het eerste zeilschip dat tussen 1519 en 1522 een reis om de wereld maakte) en je ziet aan de overzijde van de rivier een replica op ware schaal van een Ariane-4 raket staan, een overblijfsel van de wereldtentoonstelling 1992). Bij de Puente de la Barqueta slaan we rechtsaf en komen aan bij de fraaie en aparte Basilica de la Macarena en we drinken wat aan de overkant bij de gaaf ingerichte Bar Plata.
Via de Calle San Luis rijden we binnendoor via de Alameda de Hércules richting de Setas de Sevilla en knippen daar wat foto’s. Via de Kathedraal van Sevilla rijden we terug naar NO-MAD, die geduldig op ons staat te wachten.
Parque de María Luisa
We besluiten het na deze rondrit rustig aan te doen de volgende dag en zetten de fietsen neer bij de Jardines de las Delicias, een onderdeel van het Parque de María Luisa. Het park behoorde vroeger bij het San Telmo paleis. In 1893 werd het een openbaar park en in 1911 werden in en naast het park paviljoenen ter ere van wereldtentoonstelling van 1929 gebouwd.
Verder lopend komen we bij het Plaza de América, waar Archeologisch museum en het prachtige en indrukwekkende Museo de Artes y Costumbres Populares staan. We gaan niet naar binnen, maar reserveren dit voor een volgend bezoek. We lopen langs het Parabellón Real en genieten van het prachtige park, waar je sowieso al een hele dag kan doorbrengen. Langzamerhand komen we dichter bij het aangrenzende Plaza de España.
Plaza de España
Het Plaza de España vormde bij de wereldtentoonstelling van 1929 (Exposición iberoamericana de 1929) het paviljoen van Spanje en is wellicht het meest bekende monument van Sevilla. Het halvemaanvormig plein is voorzien van een kanaal waarover vier bruggen zijn aangelegd die de oude koninkrijken van Spanje (León, Castilla, Aragón en Navarra) voorstellen. De gebouwen aan het plein worden momenteel gebruikt door de overheid. Onderaan de gebouwen bevinden zich 52 schitterende tegelmozaïeken van alle Spaanse provincies. Met alles wat er hier te zien en te doen is (bij voorbeeld fado voorstellingen) kun je hier nog eens minstens een dagdeel voor inplannen.
We lopen terug
We lopen via een andere route terug door het Parque Maria Luisa en zien fonteinen die prachtig in de middagzon glinsteren en zien nog meer paviljoens, standbeelden en monumenten en fietsen zo langzamerhand terug naar huis.
Real Alcázar de Sevila
Dag 3 bestaat geheel uit een bezoek aan dit fantastische paleis en de bijbehorende tuinen. Sla deze ab-so-luut niet over als je in Sevilla bent! Heel apart vinden we de Baños de Doña María de Padilla die je vanuit de tuin bereikt. De lichtval en de spiegelingen in dit waterbassin van de spitsbogen zijn magisch en vormen in de hectiek en drukte van de toeristen een welkome verstilling. We raden een bezoek aan het Alcázar en de tuinen ten zeerste aan! Er is zóveel te vertellen, maar we houden het bij alleen de foto’s…
Alcázar
Tuinen
Juderia (Jodenwijk)
We lopen tot slot nog wat rond in de wijk rond het Alcázar, die bekend staat als de jodenwijk.
Volgende etappe: Altura (Portugal)


Als je iets aan onze informatie gehad, zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Als je je abonneert, krijg je per email bericht van nieuwe posts en je dingt automatisch mee als we winacties kunnen organiseren. Kost je niets en levert misschien nog wat op :). En het mes snijdt aan twee kanten: door je te abonneren hebben wij een sterkere positie om acties te organiseren.
Heb je zelf een blog en wil je links uitruilen? Laat het ons weten!