. Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo AchterzijdeCamper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Camper reisblogs » Naar de Franse kust 2022-09-08/10

Naar de Franse kust 2022-09-08/10

Parc d’Olhain (Pas de Calais)

Doordat we eerst in Eindhoven en daarna in Hasselt bij familie langs zijn geweest zaten we nog al ver ‘Oost’ voor ons reisdoel, namelijk de Franse Atlantische kust. De tussenstop in Landen is ingegeven door een snelle lijn van Hasselt naar waar we ongeveer aan de kust willen komen. Maar die route blijkt niet echt mogelijk zonder een stuk tolweg. En laten we daar nou een behoorlijke hekel aan hebben…

Toon je waardering en abonneer je. Het is gratis en je helpt ons er echt mee!
Je dingt automatisch mee als we een winactie organiseren en je krijgt bericht als er een nieuwe post online gaat.

Verandering van plan dus. We rijden Westwaarts over ‘s-heren snelwegen, daarna afslag Zuid richting Frankrijk. We komen uiteindelijk terecht op de camperplaats in Parc d’Olhain (onder Maisnil-lès-Ruitz). Het regent en we hebben wat trubbels met de drukpomp. We blijven een nacht langer en gaan klussen.

Klussen

Lang verhaal kort: Het water komt sputterend uit de kraan en de pomp blijft unheimisch lang doorpompen. Niet goed… Het waterfilter blijkt enigszins te lekken. Dat ontdek je niet omdat het water vóór de pomp niet onder druk staat. Pas bij aanzuigen van water lekt bij het filter lucht naar binnen. Bij een lekkage ná de pomp slaat de pomp spontaan aan, zonder dat er een kraan geopend wordt. Weer wat geleerd 🙂

CP Parc d’Olhain is mooi aangelegd. Het ligt op een heuvel en hoort bij een camping. De CP ligt wel apart van de camping. Vanaf de heuvel zie je in de omgeving diverse terrills liggen. Hoewel dat eigenlijk gewoon mijnbouw-afval is, vinden we dat toch een bijzonder cachet geven aan het landschap.

We betalen € 10,80 per nacht, inclusief water en (16A !) stroom. Door de regen verkennen we de omgeving verder niet.

Twee dagen later is het gestopt met regenen, het lekke filter is vervangen en dus wordt het tijd om de zee op te zoeken. We rijden weer Oostwaarts. We besluiten op een gegeven moment te stoppen voor de lunch en laat dat nou precies zijn waar we vorig jaar onze Instagram vrienden Johan en Gini van genietenmetdecamper.nl ontmoetten. Wij reden richting huis, zij waren toen net op weg naar Portugal.

Cayeux-sur-Mer

Na de lunch rijden we het laatste stuk naar CP Les Galets de la Mollière bij Cayeux-sur-Mer (niet de camping, maar de CP). We betalen een tientje stageld en gaan meteen voor een wandeling naar de kust door de duinen naar de Atlantische oceaan. Tussen de duinen en het strand ligt een gebied met strandwallen van kiezelstenen. Een bijzonder gezicht. Het is Eb en dus kunnen we ook een stukje over het zand lopen. Bij vloed ligt dat waarschijnlijk onder water.

  • Cayeux-sur-Mer  Wandelen door de duinen
  • Strand van grof grind
  • Grind tot aan de horizon
  • Reddingshelicpter vliegt over
  • Terug naar de camper

Volgende etappe: Dieppe

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)
Wil je weten wie wij zijn en wat we doen? Lees dan Over ons