Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Muziek » Live muziek op de camping

Live muziek op de camping

Muziek op de camping. Wacht even, de cámping?

Vooropgesteld: we hebben een camper om rond te trekken, op een CP of in het wild te overnachten, de omgeving te verkennen en weer verder te rijden onder het motto: “stop, geniet en.. doorrrr” (overigens zonder enige dwang om *snel* door te gaan). Maar goed, soms wil je ook wel eens even een paar dagen rust en in je luie stoel in de zon liggen, wasje doen, warm douchen en eens ‘uit’ eten. Dan komt de camping in beeld. En als we daar dan toch zijn, waarom niet eens kijken of we een optreden kunnen doen. Wellicht in ruil voor stageld, eten, drankje, of gewoon voor geld?

Tussen droom en daad

Maar hoe ga je dat in praktijk regelen? Ga je staan op de camping en regelt dan een optreden? Of regel je eerst een optreden en moet je dan je schema aanpassen om op tijd bij die camping te zijn? Allebei zijn het  niet echt aantrekkelijke opties.

Kan dat niet anders?

We denken van wel. Vandaar dat we de facebook pagina CampingMusician hebben opgericht en een gelijknamig twitter account. Het is een ‘vraag-en-aanbod’ pagina voor live muziek, waar zich hopelijk veel reizende muzikanten en camping eigenaren bij gaan aansluiten. We mikken meteen hoog en hebben de doelgroep vastgesteld op Europa. Uiteraard omdat wij zelf door Europa gaan reizen ;). Enfin, dan is het wel handig om Engels de voertaal van de pagina te laten zijn.

Bij voldoende aanhang vanuit vraag en aanbod, zou dit wel eens de oplossing voor bovenstaand dilemma kunnen zijn. Je reist in streek X en geeft aan dat je wilt optreden ‘in ruil voor’ of camping Y vraagt live muziek en je bent in de buurt. Zo stellen we ons dat dus voor. Nu nog even genoeg aanhang zien te vinden….

Ach, het is een ‘long shot’ en een lange termijn idee. Voorlopig hebben we die andere opties ook nog.

Wie wil helpen?

Ken je reizende muzikanten? Maak ze vooral attent op onze  facebook pagina (of twitter account). Beide zijn te vinden onder @CampingMusician. En ken je of ben je een camping eigenaar met een goed hart voor muziek? Welkom @CampingMusician!