Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Kunst en Cultuur

Kunst en Cultuur

Kunst en Cultuur

Kunst en Cultuur, je kan er van alles onder verstaan.

Met het oog op het reizen door Europa denken wij bij cultuur zowel aan straatkunst als aan volkscultuur, schilderkunst, architectuur, dorpsfeesten, processies en noem maar op. Of het nou hedendaagse kunstenaars of prehistorische betreft, we zien net zo graag rotstekeningen en menhirs als openbaar kunstbezit en street art.

Muziek heeft onze bijzondere aandacht. Sommige volksmuziek is misschien moeilijk te begrijpen (Fado). Andere is niet zo ons ding (Schlager). We gaan toch proberen wat leuke voorstellingen te cherry-picken. In dat Ierse café, Bretonse openlucht theater of Griekse Taverne de couleur locale opdoen!

En als er een museum voor moderne kunst, of een volkenkundig museum is, dan komen die zeker aan de beurt!

ERIH European Route of Industrial Heritage

Industrieel erfgoed in Europa bezoeken?

Industrieel erfgoed, iedereen heeft er wel wat mee. Of het nou om windmolens gaat, steenkolenlijnen, schelpkalkovens, stoommmachines of noem maar op. Iedereen smult ervan. Wij zijn er ook fan van. Kijk maar eens op https://www.no-mad.nl/augustus-2018-rondje-noord-holland/, waarin we het Stoommachinemuseum in Medemblik bezoeken. Of op https://www.no-mad.nl/mei-2019-rijnland-palts-en-lotharingen-deel-3/ voor een bezoekje aan de klokkengieterij en het watermolenmuseum. En

Industrieel erfgoed in Europa bezoeken? Meer lezen »

Streekproducten in Europa, hoe te herkennen?

Reizend door Europa word je nieuwsgierig naar de lokale producten op de markt. Natuurlijk wil je kennis maken met de streekproducten uit het gebied waar je je nu bevindt. Maar hoe herken je die? Streekproducten zijn Europees beschermd De Europese Unie heeft een waarderings- en beschermingssysteem ingesteld voor het kwaliteitsbeleid voor landbouwproducten en levensmiddelen (spreek:

Streekproducten in Europa, hoe te herkennen? Meer lezen »